Üsküdar’da ’Engelsiz Aslanlar’dan Basket Şov

Güncelleme Tarihi:

Üsküdar’da ’Engelsiz Aslanlar’dan Basket Şov
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 16:34

Üsküdar Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen, Galatasaray Engelsiz Basketbol Takımı’nın gösteri maçı izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
Çamlıca Spor Okulu’nda gerçekleşen spor müsabakada, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra bölge okullarından çok sayıda öğrenci katıldı. Maç öncesi, Yeditepe İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu koro tarafından okunan İstiklal Marşı salonda coşku ile alkışlandı. Okunan İstiklal Marşı ardından başlayan gösteri maçı ise heyecan dolu dakikaların yaşanmasına neden oldu. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen, Galatasaray Engelsiz Basketbol Takımı’nın gösteri maçı izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
“HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK”
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, burada yaptığı konuşmada, “Üsküdar Belediyesi olarak bugünün farklı bir etkinlikle kutlanması, engelli çocuklarımızın, engelli gençlerimizin ve ailelerinin sadece bugünün hatırına biz Üsküdar Belediyesi olarak bir gösteri maçı düzenledik. Galatasaray Engelli Basketbol Takımı dünya şampiyonu bir takım biliyorsunuz. Onları tebrik ediyorum, onlara teşekkür ediyorum. Onların bu azmini, bu kahramanlığını gerçekten alkışlıyorum. İnsanoğlu demek ki bir şeye niyet edince, üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. Hayatı paylaşmak için engel yok diyoruz. En güzel örneği, dünya şampiyonlarımızın başarısıdır” dedi.
KAPTAN AR’DAN ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Takım kaptanı İsmail Ar ise engellilere gerekli fırsatlar verildiğinde her şeyi yapabileceklerini belirterek, Üsküdar Belediyesi’ne organizasyonu düzenlemesinden dolayı teşekkür etti. Ar, “Öncelikle bugün, tüm dünyadaki engellilerin engelliler gününü kutluyorum. Üsküdar Belediyesi çok güzel bir organizasyon hazırlamış. Sağlam insanlarımıza farkındalık yaratmak için buradayız. Engelli vatandaşlarımıza fırsat verildiğinde yapamayacağı hiçbir şey yok. İnşallah devamı artarak gelir. Üsküdar Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!