Uçurtmasını Alan Minikler Dragos Sahili’ne Koştu

Güncelleme Tarihi:

Uçurtmasını Alan Minikler Dragos Sahili’ne Koştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2015 15:44

Kartal Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlediği uçurtma şenliğinde minikler ilk kez uçurtma uçurmanın heyecanını yaşadı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte aileler de çocuklarının sevincine ortak oldu.
Kartal Belediyesi Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Çocuklara çevre bilinci aşılamak amacıyla Dragos Sahili’nde “Uçurtmanı Al Da Gel “ sloganıyla düzenlenen uçurtma şenliğinde aileler çocuklarıyla birlikte uçurtma uçurdu. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte bazı minikler ilk kez uçurtma uçurmanın heyecanını yaşadı. Rüzgara karşı verilen mücadelede başarılı olanlar uçurtmalarını gökyüzüne yükseltirken, rüzgar yönünü kestiremeyenler ise başarısız oldu.
"ÇOCUKLARDA ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMAK İSTEDİK"
Etkinliklerin tek günle sınırlı kalmayacağını belirten Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, "Bu etkinliği artık geleneksel hale getirdik. Bugün iki anaokulunun yaklaşık 100 öğrencisi ile etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Uçurtmalarını biz hediye ettik ve etkinlik sonrası birer tane pil kutusu ve tohumlu kalem hediye edeceğiz. Çevre bilinci kazandırmak açısından. Çevreyle ilgili farkındalık yaratmak istedik" ifadelerini kullandı.
AİLELERİN UÇURTMA İLE İMTİHANI
Uçurtma uçurmanın püf noktalarını anlatan İzzet Akif, “Uçurtma uçurmaya geldim bugün. Rüzgarın yönüne doğru uçurtmanın arkasını koyacağız. Sonra arada çekerek bırakıp koşacağız. Öyle uçurtma uçabilir” dedi.
Uçurtma etkinliğine çocuklarıyla birlikte geldiğini dile getiren Fatma Türk isimli anne ise, “İlk kez uçurtma uçurmayı deniyorum. O sebeple başarılı olamadım. İlk defa uçurduğum içinde neden başarısız olduğumuzu bilmiyorum” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!