Trump'ın ABD ordusu açıklamalarına LGBT bireylerden tepki

Güncelleme Tarihi:

Trumpın ABD ordusu açıklamalarına LGBT bireylerden tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 15:48

Trump'ın ABD ordusu açıklamalarına LGBT bireylerden tepki

Haberin Devamı

İstanbul, 2 Ağustos (DHA) – ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter üzerinden yaptığı, trans bireylerin ABD ordusuna alınmaması kararını protesto eden trans bireyler ve insan hakları savunucuları St. Louis’de bir ‘Trans Birey Toplanması’ düzenledi.
Toplanmanın organizatörü Syd Hajicek, vermek istedikleri mesajın ‘insan hakları adına bu mücadeleye soyundukları ve Trump yönetiminin bunu anlaması’ olduğunu söyledi.
ABD ordusuna getirilen trans birey yasağını Twitter üzerinden duyuran Trump’ın, “Ordumuz kararlı ve ezici bir üstünlük sağlamaya odaklanmalı ve trans bireylerin yol açacağı aksaklıklar ve sağlık problemleri ile uğraşmamalı.” cümleleri üzerine toplumdan yoğun tepki almıştı.
Bununla birlikte, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford yaptığı açıklamada, ‘Beyaz Saray’dan gelecek yönlendirmelere kadar ABD ordusunun cinsiyet politikasının değişmeyeceğini söylemişti.
Eski bir asker olan LGBT birey Aaron Laxton ise orduda yaşadığı tecrübeyi, “2000 yılında ABD’de eşcinsellerin yönelimlerini gizlemeden orduya katılabilmelerine olanak tanıyan yasa çerçevesinde ordudan tahliye edildim.  Orduda halen aktif görev alan LGBT bireyleri ve onların hayatlarının nasıl devam edeceğini düşünmenizi istiyorum.” sözleriyle anlatarak, ordudaki LGBT bireylerin  gelecekte nelerle karşılaşacaklarını bilmediklerini söyledi.
Üniforma içinde geçen bir kariyerin bir anlamı olduğunu düşündüğünü söyleyen Laxton, “Ancak Trump’ın demek istediği, ‘bunun hiçbir önemi yok’” dedi.
Eski b,ir Ulusal Muhafız olan Cathy Serino göstericilere, “Orduda geçirdiğim 12 yıla karşılık olarak Trump yüzüme tükürmüş gibi hissediyorum.” dedi.
‘Duvara hayır’ ve ‘Yasağa hayır’ sloganları atan göstericiler marşlarla ilerledikleri kavşakta trafiği keserek durma eylemi yaptılar.

Görüntü Dökümü

-Gösteriden görüntüler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!