Toplumun İnşaasında Kadının Rolü Üsküdar’da Konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Toplumun İnşaasında Kadının Rolü Üsküdar’da Konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 13:51

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen “Toplumun İnşasında Kadının Rolü” sempozyumunda Üsküdarlı kadınlar biraraya geldi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, burada yaptığı konuşmada, “Kadına olan bakışımızın gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.
Üsküdar Belediyesi ve Hukukçu Kadınlar Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Üsküdarlı kadınları “Toplumun İnşasında Kadının Rolü” sempozyumunda buluşturdu. Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Hukukçu Kadınlar Platformu Başkanı Av. Figen Şaştım ve çok sayıda bayan katıldı.
Kadının toplumdaki önemine vurgu yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kadın sorunlarına eğilmek için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda kadının değerini, toplumdaki yerini ve önemini anlamak, kronikleşen sorunlarına çözüm bulmak, katkı sağlamak üzere hepimiz bir aradayız. Hiç şüphesiz toplumun inşasında kadının rolü büyük. En başta annelerimiz, eşlerimiz, hayat arkadaşlarımız, sonra sevginin şefkatin zarafetin ve güzelliğin sembolü kadınlarımız. Bütün bunlar bir tarafa toplumsal hayatın şekillendiricisidirler” şeklinde konuştu.
“KADINA OLAN BAKIŞIMIZIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR”
Hilmi Türkmen, “Kadına olan bakışımızın kadın olgusu hakkındaki görüş ve düşüncelerimizin sağlıklı ve düzgün temellerle oturması gerekmektedir. Bunun için önce kadına olan bakışımızın gözden geçirilmesi gerekiyor. Çünkü yanlış temeller üzerine oturtulan hiçbir doğruyu inşa etmek mümkün değildir. Bu noktada en başta bizler cennetin anaların ayakları altında olduğuna inanan toplumsal hayatında bunu idrak eden bir medeniyetin temsilcileriyiz” dedi.
“KADINA YÖNELİK ŞİDDET VAHŞET BOYUTUNA ULAŞMIŞTIR”
Kadına yönelik şiddet olaylarına da değinen Başkan Türkmen, “Cenneti ayaklarının altında bildiğimiz kadın inancımızın zedelenmesine kadına bakış açımızda bozulmalara sebep olmuştur. Sadece bozulmalar değil, aile yapımızda derin çatlaklar oluşmasına neden olmuştur. Bireysel ve toplumsal çözülmelere kapı aralanmasına, maalesef önüne geçemediğimiz kadına yönelik şiddet, vahşet boyutuna ulaşmıştır. En son hepimizin yüreklerini dağlayan Mersin’de yaşanan Özgecan hadisesi içinde bulunduğumuz durumu ne yazık ki gözler önüne sermektedir” diye konuştu.
Hukukçu Kadınlar Platformu Başkanı Av. Figen Şaştım ise, “Dünya Kadınlar Günü, dünyanın her yerinde ve ülkemizde uzun süredir kutlanan bir gün. Ancak bu tür günlerin, babalar günü, anneler günü, sevgililer günü gibi algının kutlanması bizim kültürümüzde de çok kabul edilebilir bir şey değil esasen. Dolayısıyla buradaki toplanmamızı farklı bir perspektifle anlamlandırmanızı diliyorum. Nihayetinde bizim kültürümüze ve değerlerimizde ait olmayan bir kutlama ve anmayı yaşadığımız toplumda münevver ve aydın bir kadın olmanın sorumluluğunu hisseden, duyarlı bir farkındalıkla kendi öz değerlerini de harmanlayarak bugün burada kadının dünyasına, kadın ve aile sorunlarına, kıymetli hocalarımızla farklı bir bakış açısı geliştirebileceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Programda açılış konuşmalarının ardından sempozyuma geçildi. Birinci oturumda eğitimde kadın ve aile konusu ele alındı. Öğleden sonra gerçekleşen 2’inci oturumda ise toplumsal ahlak ve ahlakın dönüşümünde kadın konusu tartışıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!