THY uçağında doğan Kadiju bebek İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

THY uçağında doğan Kadiju bebek İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 17:10

THY uçağında doğan Kadiju bebek İstanbul'da

Haberin Devamı

Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,(DHA) THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı,  THY'nin Konakri (Gine)-Ouagadougou (Burkina Faso)-İstanbul seferini yapan uçağında uçuş ekibinin gayretiyle dünyaya gözlerini açan Kadiju bebeği, Fransa’daki annesi ile buluşturmak için teyzesi ile İstanbul’a getirdi. Ayci, ilerde bebeği  THY’de pilot olarak görmek istediğini söyledi. Kadiju bebek yarın teyzesi ile birlikte annesi ile buluşmak üzere THY uçağı ile İstanbul’dan Liyon’a götürülecek.

Henüz iki aylık Kadiju bebeği kucağında seven İlker Aycı, zaman zaman  kız bebeğin ellerini öperek, makam odasında  şu açıklamayı yaptı

 “Kadiju bebeği bayram öncesinde teyzesiyle arkadaşlarımız Konakri’den bugün buraya getirdiler. Bu gece burada misafirimiz olacak. Yarın uçağımızla Lyon’a annesinin yanına gidecekler. Böylece bayram öncesi aileyi kavuşturmuş olacağız. Teyzesinin nezaretinde annesine götürüyoruz. Sonra teklifi iletecekler aileye. Kadiju bebeği ve ailesini İstanbul’a getirip Türkiye’de kalmalarını, bebeğin Türkiye’de eğitimini  bizim desteğimizle yapmalarını sağlamak istiyoruz.İleride de inşallah havacı olur. THY’de çalışabilir, diye ona her türlü desteği sunacağız. Bizim uçağımızda doğan bebeğimiz inşallah bir gün uçaklarımızı uçuracak pilotlarımızdan birisi olur ya da THY’nin Konakri ya da Afrika müdiresi olur. Artık THY’deki görevinin ne olacağı eğitimi sonrası göreceğiz ama önemli olan Kadiju uçakta doğduktan sonra  bizim bebeğimiz sayılır. Milli bebeğimizi bayram öncesi annesiyle kavuşturup bir güzelliğe imza atalım istiyoruz. Sonra da ailesinin kararına göre takip edeceğiz.”
 Aycı, iyi bir insan olarak yetişmesini istediği Kadiju bebeğe iyi dileklerini sundu. Aycı,”  En değerli yolcumuz. Ömrü uzun, bahtı açık olsun. İnşallah THYde çok güzel bir göreve gelir. İnşallah eğitimini tamamladıktan sonra ailesine, milletine, dünyaya, THY’ye  hayırlı güzel bir insan ve iyi bir insan olarak yetişi. Bize düşen de yardım etmek. Bebeğimizi bırakmayacağız “ dedi.

(FOTOĞRAF)

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!