Tekstil ürünleri, ihtiyaç sahipleri için geri dönüşüme kazandırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Tekstil ürünleri, ihtiyaç sahipleri için geri dönüşüme kazandırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 11:18

Tekstil ürünleri, ihtiyaç sahipleri için geri dönüşüme kazandırılıyor

Haberin Devamı

 İSTANBUL(DHA) KARTAL Belediyesi, ‘Paylaş dönüştür, doğayı koru, geleceği kurtar’ sloganı ile Kartal’ın 20 mahallesine yerleştirdiği 40 adet kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil kumbarası ile tekstil ürünleri ve ayakkabıları ihtiyaç sahipleri için dönüştürüyor.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, son olarak ‘Kullanılmış Giysi, Ayakkabı ve Tekstil Kumbara’ları Kartal’ın dört bir yanına yerleştirdi. Kartal’ın 20 mahallesine yerleştirilen 40 adet tekstil ürünleri ve ayakkabı kumbaralarında biriken malzemelerden yeniden değerlendirilme imkanı olan atıklar, çeşitli işlemlerden geçerek tekrar kullanım sürecine dâhil ediliyor.

Proje ile alakalı konuşan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, “Bütün canlıların en önemli varlığı olan çevrenin, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda korunmasının sağlanması için kirliliğin henüz kaynağında önlenmesi gereklidir. Bunun için yeniden kullanımı teşvik etmeliyiz. Yeniden kullanımı mümkün olmayanların ise geri dönüşüm ile tekrar kullanımını yaygınlaştırmalıyız.” dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!