Simurg Öğrencilerine 6 Farklı Test

Güncelleme Tarihi:

Simurg Öğrencilerine 6 Farklı Test
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 14:23

Eyüp Belediyesi Simurg Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri yeni bir uygulamaya daha imza attı. Öğrenciler, 6 farklı testten geçerek yeteneklerini ortaya çıkartıyor.
Eyüp Belediyesi Simurg Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri tarafından Eyüplü gençlerin yeteneklerini keşfederek kendilerine güven kazanması, istediğini bilen, toplumla barışık erdemli bireyler yetiştirmek amacıyla uygulanan sistem Türkiye’deki bilgi evlerinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Bu eğitimin spesifik olarak okula destek programlar olmadığını, uygulanan bu sisteme göre Öğrenci Tanıma Formu, Öğrenme Stilleri, Çoklu Zeka Envanteri, Sınav Kaygısı, Dikkat Testi ve Renk Körlüğü testlerini uyguladıktan sonra çıkan sonuçlara göre öğrencilerin görsel zeka, işitsel zeka, dilsel zeka, matematiksel zeka, içsel zeka, bedensel zeka ve sosyal zeka türlerinden hangisine yatkın olduğu tespit ediliyor.
Tespitin ardından öğrenciler sahip oldukları zeka türündeki baskın çıkan yeteneklerine göre eğitim veriliyor. Zeka türlerindeki meslek ve sanatsal çalışmalara yönlendirilmek için eğitim müfredatlarına göre atölyeler açılıyor ve bu atölyelerde öğrencilere hem teorik bilgiler veriliyor hem de pratik uygulamalar yaptırılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!