Şanlıurfa’ya Altın Palmiye ödülü

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’ya Altın Palmiye ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 13:54

Şanlıurfa’ya Altın Palmiye ödülü

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA) - ŞANLIURFA Belediyesi yılın en iyi belediyesi seçildi. Müzik, televizyon sinema gibi ödüllerin verildiği Altın Palmiye Ödül Gecesi’nde, yaptığı prestijli caddeler, restorasyonlar GAP vadisi düzenleme projeleriyle dikkatleri üzerine çeken Şanlıurfa Belediyesi, Yılın Büyükşehir Belediyesi ödülüne layık görüldü.

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen törende, 15 Temmuz şehitleri de anıldı. Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, özel gecede gelen konuklara kendi yörelerine ait çiğ köfte ikramında bulundu.

ÖDÜL ŞANLIURFA’YA GİTTİ

Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, en başarılı belediye ödülüne layık görülmelerinin nedeninin, alt yapılarındaki arıtma tesisleri projeleri, 13 caddenin prestiji caddeler standartlarına uygun hale getirilmesi, tarihi ve turistik alanların restorasyonu, GAP vadisi gibi birçok yeşil alanlarda düzenlenme yapılması ve raylı sistem ve troleybüs projelerinin devreye girmesi olduğunu söyledi.

Her şehrin dokuları, tarihi özellikleri ve mimari özelliklerinin farklı olduğunu ve Şanlıurfa’nın birinci seçilmesinin hemşerilerine onur verdiğini söyleyen Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa yazları çok sıcak olduğu için GAP vadisi projesi bizim için çok önemliydi. Su kayak merkezini Şanlıurfalıları suyla buluşturması, su kanaletlerinin çevreye vermiş olduğu güzellik ve trafik sorununun köprülü kavşaklar ve raylı sistemlerle çözdük” şeklinde konuştu.

ŞANLIURFAYA ŞANLI PROJE

Yeni projeyle Şanlıurfa’yı şehir ormanına kavuşturacağını söyleyen Çiftçi, “Şanlıurfa’daki raylı sistemi en kısa sürede tamamlayacağız. Şanlıurfa’yı üç derenin suyunu akıtarak dereler şehri yapacağız ve Şanlıurfa’yı serinleteceğiz. Bunlarla birlikte kültür ve sosyal projelere de yoğunluk vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Her türlü alanlarda çocukların ve gençlerin kendilerini geliştireceklerini Çiftçi, Futbol okulu, Tenis oyun dünyası, Şanlıurfa gençlik ve çocuk oyun dünyasını yeni projede yer aldıklarını söyledi.

ÇOCUĞUMU VE EŞİMİ UNUTTUM

Şanlıurfa’nın en iyi yerlere gelmesi için gayret gösteren yanı sıra çocuğunu ve eşini yoğun çalışmalar yüzünden ihmal ettiğini belirten Çiftçi, halk tarafından ödüle laik görüldüğü için çok mutlu olduğunu ve oy veren tüm vatandaşlara teşekkür etti.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!