Sanatçılar, tutuklu yazarlara destek için Cumhuriyet Gazetesi imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Sanatçılar, tutuklu yazarlara destek için Cumhuriyet Gazetesi imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 16:12

Sanatçılar, tutuklu yazarlara destek için Cumhuriyet Gazetesi imzaladı

Haberin Devamı

Enver ALA-Cemal KÖYÜK/İSTANBUL,(DHA) Sanatçılar Girişimi, Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu yazar ve yöneticilerine destek olmak için Büyükçekmece'deki TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda imza günü düzenledi. Cumhuriyet Kitapları standından buluşan sanatçılar, ziyaretçilere ücretsiz dağıtılan Cumhuriyet Gazetesi ve eklerini imzaladılar.
Şair Ataol Behramoğlu, müzisyen Edip Akbayram, besteci-piyanist Timur Selçuk'un da aralarında olduğu bir grup sanatçı 'Özgürlüklerimize, Cumhuriyetimize ve onun aydınlanma değerlerine sahip çıkalım' söylemiyle Cumhuriyet Kitapları standında düzenlenen imza etkinliğinde bir araya geldi. Tutuklu yazarlara destek için imza veren sanatçılara, ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.
SANATÇILAR GİRİŞİMİNİN ÇAĞRISIYLA

Burada konuşan Ataol Behramoğlu, tutuklu yazarlar ve gazetecilerle dayanışma içinde olmak için Sanatçılar Girişimi'nin çağrısıyla buluştuklarını söyledi. Behramoğlu, Artık topluca bir direniş zamanıdır. Bu etkinlik onun bir örneğidir. Gönül isterdi ki, burada yüzlerce sanatçı olsun. Elden geleni yaptık ancak bunun da bir adım olduğunu düşünüyorum dedi.
AKBAYRAM TÜRKİYE BU AYIBI ÜZERİNDEN KALDIRSIN

Etkinliğe katılan sanatçılardan Edip Akbayram da, Cumhuriyet'e sahip çıkmak için katıldığını ifade etti. Akbayram, Hayatım boyunca bütün şarkılarımı sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik tümcelerinin içine koymuş bir sanatçıyım. Dünyada her şeyin özgürce yaşanmasını isteyen de bir sanatçıyım. Dolayısıyla ülkemde de inançları, fikirleri ne olursa olsun tutuklu bulunan bütün gazetecilerin özgürlüklerine kavuşmalarını istiyorum. Türkiye bu ayıbı üzerinden kaldırsın diye konuştu.
'DOSTLARIN ARASINDAYIZ, GÜNEŞİN SOFRASINDAYIZ' DİZELERİYLE MESAJ VERDİ

Zulümlere karşı ortak bir mücadele oluşturulması gerektiğini kaydeden Timur Selçuk ise, Halkımız, 'dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç' şarkısını söylemez; 'dostların arasındayız, güneşin sofrasındayız' şarkısını söyler. Ümidimiz budur ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Gazetesi'nin önemine değinen yazar Nedim Gürsel ise, sanat yaşamı boyunca zaman zaman Cumhuriyet Gazetesi için yazdığını belirterek, Bugün içinde bulunduğumuz ortamda düşünce ve ifade özgürlüğünün esamesi okunmuyor. Düşünce ve ifade özgürlüğü adına hapiste olan bütün gazetecilere aydınlara, yazarlara destek için buradayım. dedi.
Etkinliğe ilgi gösteren ziyaretçiler, imza dağıtan sanatçılarla da bol bol fotoğraf çektirdi.

 

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!