Saç Dökülmesi Hususunda Kadınlar Erkeklerden Daha Dikkatli Olmalı

Güncelleme Tarihi:

Saç Dökülmesi Hususunda Kadınlar Erkeklerden Daha Dikkatli Olmalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2015 12:57

PLASTİK, REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ UZMANI DOÇ. DR. ERDEM GÜVEN, SAÇ DÖKÜLMESİNİN ERKEKLER KADAR KADINLARINDA DERDİ OLDUĞUNU BELİRTTİ.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven, saç dökülmesinin erkekler kadar kadınlarında derdi olduğunu belirtti.
Günde 100 telden fazla saç kaybının dökülmede ciddiya alınacak boyutta olduğunu ifade eden Güven, şöyle konuştu:
"Günde 100 telden fazla kayıp bir işaret olabilir. Özellikle sağlıklı saçlarının olduğunu düşündüğümüz bireylerde günlük 20-30 arası saç dökülmesi normal olarak nitelendirilir. Dökülmenin hangi sorundan kaynaklandığı nasıl teşhis edilir? Öncelikler bir cildiye mütehassısı tarafından muayene edilmeniz ve gerekli gördüğü taktirde çeşitli kan tahlilleri yaptırmanız gerekebilir. Bu tetkikler basit bir kan sayımıyla başlayıp detaylı hormon tetkikleri, tiroid bozuklukları tahlillerine kadar uzanabilir.Basit saç dökülmelerini önleme önerileriniz nelerdir? (Maddeler halinde yazınız lütfen. Kutu olacak). Proteinden, vitamin ve minerallerden zengin dengeli ve yeterli beslenme. Demir eksikliğine bağlı kansızlık (anemi) varsa tedavisinin sağlanması. Saçların çok sık boyanmasından kaçınılması ve özellikle organik ve bitkisel boyaların kullanılması. Saçlara yapılacak uygun bakım ve temizlik. Doğal yaşam, doğal ve kirlenmemiş suların kullanılması. Kimyasal içerikli kozmetiklerden kaçınılması. Saçlı derinin kan akımını bozacak şekilde çok gergin bir şekilde topuz yapılmaması. Kadınlarda saç dökülmesi kaç şekilde tedavi edilir? Hormonal bozukluluklar veya vitamin-mineral eksiklikleri ilaçlar ve diyet katkıları ile tedavi edilebilir, Kansızlık (anemi) demir preperatları ve ürünleri ile tedavi edilebilir. Bu bireylerde Medikal (ilaç) tedavisini takiben, çoğu zaman saç dökülmesi durdurulabilir ve hatta kökleri ölmemiş saçlar yeniden çıkabilir. Medikal tedaviye cevap vermeyen durumlarda da saç ekimi yapılabilir. Bu şekilde yapılan tedavi kalıcıdır. Cinsiyetler arası dökülme tedavisinde farklılık var mıdır? Tedavi yöntemleri cinsiyetler arasında fark göstermez. Ancak kadınlarda erkeklerdekinden daha dikkatli olunmalıdır.özellikle altta yatan nedene yönelik tedavi uygulanmalıdır. Sadece kullanılan bazı ilaçlardaki hormonal içerik açısından değişiklik olabilir. Minoxidil gibi bazı losyonlarda ve şampuanlarda bayan-erkek formları bulunmaktadır. Hangi durumda hangi tedavi uygulanmalıdır? Özellikle altta yatan neden biliniyorsa bu neden tedavi edilmelidir. Ancak herhangi bir neden bulunmayan kişilerde saç ekimi etkili ve güvenli bir tedavi metodudur. Bu tedavinin alternatifi halen mevcut değildir. Cerrahiden anlamamız gereken nedir ve hangi durumlarda devreye girer ? Saç nakli, cerrahi bir işlemdir. Saç dökülmesinin en etkili tedavi yöntemidir. Objektif sonuçlar elde edilir. Saç ekim işlemi özel bir hazırlık gerektirmez. Donör alan dediğimiz bölgede yeterli saç var ise herkese yapılabilir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!