Özel sektörden “artık ekonomiye odaklanalım” çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Özel sektörden “artık ekonomiye odaklanalım” çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 14:36

Özel sektörden “artık ekonomiye odaklanalım” çağrısı

Haberin Devamı

İstanbul, 17 Nisan (DHA) – Özel sektör temsilcileri, referandumun sonuçlandığına dikkat çekerek artık ekonomiye odaklanılması çağrısında bulundu. 

Özel sektörü temsil eden İstanbul Hazır Giyik ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Birmeşik Markalar Derneği (BMD) ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) başkanları, yaptıkları açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi: 

Ekonomiye odaklanıp, güçlü dinamiklerimizi harekete geçirilelim. Sandıktan çıkan sonucun ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  Buradan esas olarak Türkiye demokrasisinin ve ekonomisinin kazançlı çıkacağına inanıyorum. Daha çok üretim, daha çok ihracat için Türkiye, güçlü dinamiklere sahip. Özellikle ekonomi yönetiminden alacağı kararlarla  bu dinamikleri harekete geçirip, iş dünyasının önünü açacak adımları atmasını bekliyoruz. 

BMD Başkanı Sinan Öncel: 

Markalarımızın büyüme hamlesi yeni dönemdede devam edecek. Türk markalarının yeni dönemde de  yurt dışı büyüme hamlesinin süreceğini öngörüyoruz. Yurt içinde ise döviz artışından kaynaklanan sıkıntıların düzenlemelerle sona ereceğini ümit ediyoruz. 

TGSD Başkanı Şeref Fayat:

Tartışmalara son verip ekonomiye odaklanalım
6 aydır Türkiye’nin gündemini belirleyen tartışmada seçmen son sözü söyledi. Millettin kararının hayırlı olmasını diliyorum.  Anayasalar toplumsal sözleşmelerdir ve uzun ömürlü olabilmeleri için en geniş mutabakatla yapılması tercih edilir. Önümüzdeki dönemde atılacak adımlarda bu hassas denge mutlaka dikkate alınarak hareket edilmeli. Diğer taraftan artık tartışmaya son verip bir an önce ekonomiye odaklanmalıyız. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!