Okul seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Güncelleme Tarihi:

Okul seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 16:24

Okul seçimi çocuklarımız için vereceğimiz en önemli kararların başında geliyor. Her veli doğal olarak canından çok sevdiği en değerli varlıkları için elinden gelen en iyi eğitim ortamını sağlamaya çalışır. Birçok okul seçeneği arasından karar vermek zor olur çoğu zaman.

Haberin Devamı

Okulun amaçları, disiplin yaklaşımı, sizin çocuk yetiştirme anlayışınıza uyuyor mu, okulun aileyle ilgili taleplerini karşılamaya siz anne-baba olarak yeterince hazırlıklı mısınız, okulun yönetim felsefesi, öğretmen profili, sosyal bir ortam olarak çocuğunuza uygun mu? Bu soruların cevabı kuşkusuz okul seçiminde büyük önem taşıyor.

Uygulamalı Okulları Tercih Edin
Okul seçimi çocuk için alınan en önemli kararlardan. Çünkü 3 ile 7 yaş arasındaki beyin gelişimine uygun bir eğitimin verilmesi çocuğun gelecekteki başarısını büyük oranda etkiler. Bu dönemde çocukların beyinleri çok hızlı bir şekilde gelişir. İnsan hafıza ve zekasının yüzde 75'i 3 ile 7 yaş arasında oluşumunu tamamlar. Bu nedenle çocuğun okul öncesinde ve ilköğretim okulunda aldığı eğitim çok önemli. Bu yaştaki çocuklar, soyut kavramları algılamada yetersiz olur. Bu nedenle öğretmenler, araç gereçler ve kullanılan görsel dokümanlar eğitimde çok önem kazanır. Özel okul seçerken de okulun eğitime bakış açısını öğrenmelisiniz. Yaparak, yaşayarak öğreten okulları tercih etmelisiniz.

Haberin Devamı

Öğretmenleri Tanıyın
Öğretmenlerin eğitimli olması, mesleğini sevmesi de seçiminiz için çok önemli. Çünkü eğer çocuğunuz öğretmeni sevmemişse kesinlikle eğitim kalitesi düşük olur. Okul öğretmenlerinin tecrübeli olması da seçiminizi belirleme de etkili olmalı. Çünkü yeni mezun öğretmenlerin deneyim süresine ihtiyacı olur. Bunun yanı sıra okulun öğretmenleri yeni yaklaşımları takip etmeli ve veliler ile sürekli iletişim halinde olmalı.

Yabancı Dil Eğitimini Sorgulayın
Okul seçerken sosyal alanların çokluğu, yabancı dil eğitimine önem vermesi de bir başka dikkat edilmesi gereken nokta. Ama her şeyden önemlisi ebeveynler bireysel eğitime önem veren kurumları tercih etmeli. Her öğrencinin ayrı bir kişiliği olduğunu bilen, öğrenme çeşitliliği olan eğitim kurumları seçilmeli.

Eğitim Sistemi Yaşama Hazırlamalı
Okul, öğrenciyi yaşama hazırlar. Özellikle ilköğretimde bilgi, kavram, değer becerilerin gelişmesiyle öğrenmeyi öğrenme gerçekleşir. İlköğretim çocuğun ilerde karşılaşabileceği sorunlara akıl yürüterek çözüm bulabilmeyi öğretir.

Haberin Devamı

Kanada eğitim sistemi artık Türkiye’de!
PİSA skorlarında dünya sıralamasında yüksek bir seviyeye sahip olan Kanada Eğitim Sistemi’nin Türkiye M.E.B. müfredatı ile birleştirilerek oluşturulduğu, uluslararasılaşma ilkesinin temel alındığı, öğrencilerin lise veya üniversitede kolaylıkla eğitimlerine yurtdışında devam edebilmesi amacıyla kurulan Kanada Ortaokulu’nda kayıtlar devam ediyor.

Çift Diploma ve Çift Yabancı Dil ile Eğitimine Yurtdışında Devam Etme Şansı

Kanada Ortaokulu’na kaydı yapılan bir öğrencinin dosyası hem Kanada hem deTürkiye Milli Eğitim Bakanlığı’nda oluşturuluyor. Bu sayede öğrenci eğitiminin herhangi bir aşamasında öğrenimini Kanada’da ya da dünyanın herhangi bir yerinde, en iyi seviyedeki okullara geçiş yaparak sürdürebiliyor. Sağlam bir akademik altyapıya sahip olmasının yanında, çok iyi seviyede öğrendiği İngilizce ve Fransızca dilleri ile öğrenci bu okullarda adaptasyon sorunu yaşamıyor. Hem Türkiye’den hem de Kanada’dan mezun olmuş sayılan öğrenciler, Kanada Ortaokulu’nda akademik anlamda tam donanımlı uluslararası bir eğitim almış oluyor ve çift diploma ile mezun oluyorlar.

Haberin Devamı

Tüm Derslerde İki Öğretmen

Kanada Ortaokulları’nda tüm branş dersleri İngilizce olarak işleniyor ve her sınıfta bir Kanadalı bir de Türk öğretmen bulunuyor. Öğretmenler yıl boyunca Kanada’dan gelen uzman öğretmenlerden mentorluk alarak kendilerini geliştiriyorlar. Türk öğretmenlerin tamamı İngilizce biliyor ve mümkünse Yüksek Lisan mezunu olmaları tercih ediliyor. Yüksek Lisans mezunu olmayan öğretmeler için ise çeşitli üniversitelerle anlaşmalar yapılıyor ve öğretmenler bu konuda teşvik ediliyor.

Sarmal Eğitim Sistemi

Kanada Ortaokulları’nda Sarmal Eğitim Sistemi benimseniyor. Öğrenciye aynı kavramlar, gelişim seviyesine göre, yaşı büyüdükçe daha derinleştirilerek veriliyor. Bu sayede hiçbir öğrenci hiçbir kavramda eksik kalmıyor.

Haberin Devamı

Potansiyeli Açığa Çıkaran Özgür Bir Eğitim Ortamı

Öğrencinin kendisine güvenmesini, potansiyelini keşfetmesini sağlayan beklentinin yüksek olduğu bir eğitim sistemi sunuluyor. Bu okulda çocuklar sebat etmeyi, becerilerinin ve eğilimlerinin farkına varmayı öğreniyorlar. Bu sayede gelecek seçimlerini doğru yapabilmelerini sağlayan adımlar ortaokul sıralarında atılmış oluyor.

Sorumluluk Sahibi, Farklılıklara Saygı Duyan Gençler

Kanada Ortaokulları’nda öğrencilere sorumluluk sahibi olmak ve davranışlarının sonuçlarının sorumluluğunu almak aşılanıyor. Okul ortamında farklılıkların saygı gördüğü ve desteklendiği bir ortam yaratılıyor ve böylece geleceğin farklılıkları eleştiren değil kucaklayan bireyleri yetiştirilmiş olunuyor.

Organik Yaşam

Haberin Devamı

Menüler gıda mühendisleri tarafından oluşturuluyor ve tüm gıdalar okulun özel aşçısı tarafından, her gün taze olarak ve tamamen organik gıdalarla pişiriliyor. Hiçbir şekilde şeker kullanılmıyor ve katkı maddeli yiyecekler servis edilmiyor. Organik beslenmenin yanında bahçecilik faaliyetleri ve çeşitli çalışmalarla öğrencilerin çevre bilinci yüksek, ekolojik yaşamın esaslarını kavramış bireyler olmasını sağlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!