Mehmet Müezzinoğlu: (Büyükanne maaşı) Bu bir maaş değil ki, bu bir hediye

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Müezzinoğlu: (Büyükanne maaşı) Bu bir maaş değil ki, bu bir hediye
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 16:59

Mehmet Müezzinoğlu: (Büyükanne maaşı) Bu bir maaş değil ki, bu bir hediye

Haberin Devamı

 

Enver ALAS/İSTANBUL, (DHA) ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin büyükanne maaşını çok doğru bulmadığına yönelik açıklamalarının sorulması üzerine, "Bu bir maaş değil ki, bu bir hediye. Burada işin özü; doğum yapmış annenin, istihdamda güçlü kalışına destek vermektir" ifadelerini kullandı.

Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Yenibosna'daki merkezinde katıldığı 'İstihdam Seferberliği Toplantısı' öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin torun bakacak babaanne maaşını çok doğru bulmadığına yönelik açıklamalarının sorulması üzerine Müezzinoğlu, kadının istihdamdaki gücünü artırmak, kadının istihdamda kalıcılığını devam ettirebilmek üzere böyle bir projeyi başlattıklarını söyledi.

  İŞİN ÖZÜ DOĞUM YAPMIŞ ANNENİN İSTİHDAMDA GÜÇLÜ KALIŞINA DESTEK VERMEKTİR

Torununa bakan babaanne ile anneannelerin ücret talebinde bulunmadığını anımsatan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Onlar da zaten şunu diyor; onun hesabına bankada hesap açacağım, onun hesabına yatıracağım veya ona hediye alacağım. Dolayısıyla bu bir maaş değil ki, bu bir hediye. Burada işin özü; doğum yapmış annenin, istihdamda güçlü kalışına destek vermektir. 2016'nın başında doğum yapmış anne, şayet anne ve baba her ikisi de çalışıyorsa, yarı zamanlı çalışma hakkı verdik. Yarı zamanlı çalışma hakkını kullanmak isteyen anne, yönetmelikte bir gün gelir, bir gün gelmeyebilir şeklinde düzenleme de var. Geldik buraya, işverene ne diyor; bir gelen, bir gün gelmeyen anneyi, çalışanı benim istihdamda tutabilmem mümkün değil. Veririm tazminatını, gönderirim eve diyor. Biz buna rıza gösterebilir miyiz Gösteremeyiz. O zaman kadının istihdamdaki gücü, artı maaşındaki yarı yarıya düşmesi ev ekonomisine de katkıyı azaltacak. Bir, maaş eve tam gelsin, iki, kadın istihdam güçlü olsun; üç, torun emin ellerde olsun; dört, anne huzurlu olsun; beş, bir hediye verelim. Bu kadar basit."


İŞBAŞI EĞİTİMİNİN SÜRESİNİN 3 AYA DÜŞÜRÜLMESİ


İşbaşı eğitiminde sürenin 3 aya düşürülmesi ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Müezzinoğlu, "3 aya indik, daha önce 6 aydı. Ama rakamı 500 bine çıktık. Şimdi 500 binlik bir rakamla iş verenimize diyoruzki; şayet senin işyerinde acemi olarak görüyorsan bunu 3 ay içerisinde eğit. 3 ay sonra neden yararlanıyorsun 3 ayın sonunda bütün vergileri bizim üstlendiğimiz bir sistemden yararlanıyorsun. Dolayısıyla burada iş verenimiz açısından cazibe devam ediyor. İşe girecek açısından da ilk defa 3 ay içerisinde işe başlıyor. Teorik bilgisi var, pratiğini 3 ay içerisinde işverenimiz ona verecek. Sonra da artı istihdam teşviklerinden yararlanacak ve bu anlamda 1,5 milyonun üzerindeki insanımızı istihdama katmış olacağız" dedi.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!