Maltepeliler, Ramazan ayını Ahmet Özhan konseriyle karşıladı

Güncelleme Tarihi:

Maltepeliler, Ramazan ayını Ahmet Özhan konseriyle karşıladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 10:54

Maltepeliler, Ramazan ayını Ahmet Özhan konseriyle karşıladı

Haberin Devamı

İSTANBUL,(DHA) MALTEPE Belediyesi, Ramazan’a ünlü sanatçı Ahmet Özhan’ın konseriyle merhaba dedi. Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası başlayan konser Maltepelilerin 11 Ayın Sultanı Ramazan’ı, Ahmet Özhan’ın verdiği konserle karşıladı.

Maltepe Organik Pazar Alanı’nda düzenlenen “Hoş Geldin Ramazan Konseri”ne, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç başta olmak üzere, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, muhtarlar, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da bir telgraf göndererek kutladı. Etkinliğin açılışında, Mimar Sinan Cami İmamı Rıza Güney, Kur’an-ı Kerim tilaveti verdi.

“RAMAZAN İHVAN OLMAK DEMEKTİR”

Bu ayda nefsimizi yenip, Allah’ın peşinden koşacağız diyen Ahmet Özhan, “Ramazan ayı sizler için, milletimiz için ve bütün İslam alemi için hayırlı, uğurlu olsun. Karnımız bir şekilde elbette doyuyor, Allah kimseyi aç bırakmıyor ancak bütün beklentimiz insanların kardeşçe bir arada yaşayıp ihvan olması. Bu ayda nefsimizi yenip, Allah’ın peşinden koşacağız. Dinimiz İslam, cehaletle alakası olmayan bir ilim dini, bir kültür dinidir” dedi.

"HER ŞEYİN BAŞI SEVGİ"

Ramazan 72 millete bir nazarla bakmak ve kucaklaşmaktır diyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Milyonların sevgilisi Ahmet Özhan ile Ramazan’ı Maltepe’de muhteşem bir şekilde karşıladık. Ne dedik, ‘Ramazan Maltepe’de yaşanır.’ Her şeyin başı sevgi, 72 millete bir nazarla bakmak ve kucaklaşmaktır. Bizden olanı, olmayanı herkesi bu ayda ve nefes aldığımız her sürece bağrımıza basacağız. Bu duygularla Ramazan herkese hayırlı olsun" dedi.

DOLU DOLU BİR AY

Konser sırasında, eski Ramazan nostaljisi yaşatılırken, vatandaşlara şerbet ikramı da yapıldı. Organik Halk Pazarı’nda kurulacak Sevgi Sofraları’nda, binlerce Maltepeli orucunu açacak. Ayrıca 18 mahallede de sokak iftarları yapılacak.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!