Maltepe Üniversitesi okul terkini önlemek eğitim programı başlattı

Güncelleme Tarihi:

Maltepe Üniversitesi okul terkini önlemek eğitim programı başlattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2017 09:42

Maltepe Üniversitesi okul terkini önlemek eğitim programı başlattı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA)- MALTEPE Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ), okul terkinin önlenmesi için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Avrupa Birliği'nin desteğiyle Erasmus+ “Nitelikli ve Etkili Eğitimin Anahtarı - Empatik ve Destekleyici Öğretmenler (EMPAQT)" projesini hayata geçiriyor.

Okul terki riski ile karşı karşıya olan öğrencilerin okul ortamında desteklenmelerini amaçlayan Erasmus+ projesi kapsamında öğretmenlerin risk altındaki öğrencilerinin psikososyal gereksinimlerini karşılayabilmeleri için öğretmen eğitim programı geliştirildi. Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Malta, Bulgaristan ve Romanya’nın ortak olduğu proje kapsamında geliştirilen öğretmen eğitim programında eğitimler,  proje paydaşı beş ülkede öğretmen ve öğrencilerin ihtiyaçları kapsamlı bir araştırma ile belirlendikten sonra oluşturuldu.

İkinci aşamasında olan çalışmanın pilot uygulaması ise Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında Muğla’da yapılacak. Muğla’da eğitime katılan öğretmenlere Maltepe Üniversitesi SOYAÇ koordinasyonunda Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleriile Eğitim Fakültelerinin öğretim üyeleri tarafından düzenli süpervizyon desteği verilerek ve üç ay boyunca uygulamanın takibi sağlanacak. Proje paydaşı diğer ülkelerde de uygulama aynı şekilde yapılarak, öğretmen eğitim programının son haline, uygulamalar sırasında öğretmenlerden gelen geri bildirimler ve öneriler doğrultusunda karar verilecek. Geliştirilen öğretmen eğitim programının öğrenciler ve öğretmenler üzerindeki etkileri üzerine yapılacak değerlendirme araştırmasının sonuçları ayrıca kamuoyuyla paylaşılacak.

(FOTOĞRAF)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!