Liseli Elif'in ölümü davası

Güncelleme Tarihi:

Liseli Elifin ölümü davası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 17:45

Liseli Elif'in ölümü davası

Haberin Devamı

Arzu KAYA / İSTANBUL, (DHA) SANCAKTEPE'de köpeğini gezdiren 16 yaşındaki lise öğrencisi Elif Dağyeli'ye aracıyla çarpıp kaçarak ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle sürücü Fatih Yalkın'ın "Bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İFADE VERMEDİ
Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Fatih Yalkın, yaşamını yitiren genç kızın anne ve babası ile kardeşi katıldı. Duruşmada kimlik tespiti yapılan sanık Yalkın soruşturma aşamasında verdiği ifadelerini tekrar ettiğini belirterek yeniden ifade vermedi.

"TUTUKLU YARGILANSIN" TALEBİ
Duruşmada söz alan Dağyeli ailesinin avukatı Gürdal Aydoğdu olay yerinde keşif yapılmasını talep ederek, "Sanığın soruşturma aşamasında vermiş olduğu olay yerinde trafik ışıklarının yanmadığı yönündeki beyanları doğru değildir. Olaydan 3 gün sonra teslim oluyor. Sanığın alkollü veya uyuşturucu kullandığı bu nedenle tespit edilememiştir. Olayda bilinçli taksir vardır, tutuklu yargılanmasını talep ediyoruz" dedi.

"BENİ SIYIRDI, ABLAMA ÇARPTI"
Duruşmada tanık olarak dinlenilen Elif Dağyeli'nin kardeşi Fatma Dağyeli olay günü ablası ile yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmek istediklerini belirterek, "Bize yeşil, sanığa kırmızı ışık yanıyordu. Biz yine de sağımızı solumuzu kontrol ettik. Tam geçiyorduk birden sanığın kullandığı araç süratle geliyordu. Ben kendimi geri çektim, ablam benden biraz öndeydi. Beni sıyırdı, ablama çarptı" diye konuştu.

"BİR ŞEY OLURSA DA ARABAYA VURAYIM DEDİM"
Tanık ifadesinin ardından sanık Yalkın, "Olayın olduğu yerde sürekli sarı ışık yanıp sönüyordu. Ben kaza anında direksiyonu sağa doğru kırdım ve kaldırıma doğru çıktım. Bir şey olursa da arabaya vurayım dedim" şeklinde konuştu. Bunun üzerine avukat Aydoğdu ise sanığın ifadesinin doğru olmadığını belirterek, "Belediyeden gelen yazıda olay günü saat 01.00'a kadar trafik ışıklarının aktif çalıştığı belirtilmektedir. Dolayısıyla sürekli sarı ışık yanıp söndüğü şeklindeki savunması doğru değildir" dedi.

DAVA DOSYASI İTÜ'YE GİDECEK
Mahkeme, duruşmaya gelmeyen tanık Orhan Yaman'ın zorla getirilmesine karar verdi. Tanık Orhan Yaman'ın ifadesinin ardından dosyanın nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek İstanbul Teknik Üniversitesi'nden seçilecek 3 kişilik bilirkişi heyetince tarafların kusur durumunun belirlenmesi için rapor aldırılmasına karar veren mahkeme, sanığın mevcut delil durumu, delillerin büyük ölçüde toplanmış olmasını gözönüne alarak tutuklanma talebinin reddine karar verdi. Duruşma ertelendi.

İDDİANAMEDEN
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sürücü Fatih Yalkın'ın 24 Kasım 2015 günü aracıyla Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi Atatürk Caddesi'nde ilerlerken yolun karşısına geçmeye çalışan Elif Dağyeli'ye çarparak ölümüne neden olduğu anlatıldı. Yalkın'ın kazadan sonra durmadan yoluna devam ettiği belirtilen iddianamede, polis ekipleri tarafından yapılan incelemede olay yerine düşen parçalarından aracın marka ve modelinin tespit edilerek şüphelinin adres ve kimliğinin belirlendiği ifade edildi. Fatih Yalkın hakkında "Bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

TUTUKLANDI, SERBEST BIRAKILDI
Olaydan 3 gün sonra teslim olan Yalkın çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. Serbest kalmasına itiraz edilen Yalkın hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. 5 Aralık 2015'te tutuklanan Yalkın, 20 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!