Kurtulmuş Esenler Belediyesi iftar programına katıldı

Güncelleme Tarihi:

Kurtulmuş Esenler Belediyesi iftar programına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 23:35

Kurtulmuş Esenler Belediyesi iftar programına katıldı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Esenler Belediyesi’nin düzenlediği iftar programına katıldı. Esenler Dörtyol Meydan’da düzenlenen iftar programında 7'den 70'e on binlerce kişi iftar açtı.

İftar programındaki konuşmasında Ramazan’ın önemine değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Ramazan’ın ortaya çıkarmış olduğu bu manevi atmosfer hepimizin kendi kendimizle hesaplaşmasına vesile oluyor. Dostluğu, birliği ve beraberliği yeniden ve çok kuvvetli bir şekilde hatırlamamıza yardımcı oluyor.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Ramazan-ı Şerif insani değerlerin hatırlanması, yaşanması, bir ötekinin farkında olması, açlığın ne demek olduğunu anlaması anlamına gelir” şeklinde konuştu.

Ramazan’ın birlik ve beraberliğine vurgu yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, “Başı rahmeti sonu mağfiret, ortası ise cehennem azabından kurtuluş olan bu Ramazan-ı Şerif’e sağlık içerisinde yetiştiren rabbimize hamd ederken, buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ON BİNLERCE KİŞİYLE İFTAR SOFRASI

İftar sofrasında yerini alan Sevgi Takya, “Ramazan çok güzel huzurlu geçiyor. Ramazan denince aklıma birlik, beraberlik, kardeşlik, vücut dinginliği ve sağlık geliyor. Ben vücudumun dinlendiğini hissediyorum” dedi.

Ramazan’da namazını ve teravihini eksik etmediğini belirten Rafet Uluışık, şöyle konuştu:

“Geçmişte oruç tutmaktansa şimdi oruç tutmak daha kolay. Arazide, bağda bahçede oruç açıyorduk. Şimdi sıcak olunca insan evine gidip yatabiliyor. Eskiden klimada yoktu. Gölgede serinlemeye çalışıyorduk.”

Binlerce insanla aynı sofrada iftar açan Şener Tepeli, Ramazan’ın Müslümanlığı, birliği ve beraberliği hatırlattığını ifade etti.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!