Kartal Belediyesi’nden Muharrem Ayının İlk İftarı

Güncelleme Tarihi:

Kartal Belediyesi’nden Muharrem Ayının İlk İftarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 21:11

Kartal Belediyesi, Muharrem orucu tutan çok sayıda vatandaşı Kartal Cemevi’nde verilen iftar yemeğinde bir araya getirdi.
Muharrem ayının başlamasıyla birlikte Muharrem orucu tutmaya başlayan çok sayıda vatandaş, ilk iftar gününde Kartal Belediyesi’nin verdiği iftar yemeğinde buluştu.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün de katıldığı iftar yemeğinde vatandaşlar yapılan duaların ardından oruçlarını açtı.
MUHARREM AYNININ ÖNEMİNE VURGU
Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasına oturan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Bugün Muharrem’in birinci günü yani Kerbela’daki yasa bağlı orucun birinci günü. Biz de Alevi Bektaşi inanca sahip kardeşlerimizle beraber onların yasına ortak olmak, acılarını paylaşmak üzere buradayız. Muharrem önemli biliyorsunuz Muharrem’in 10’uncu günü aşure günüdür. Aşurenin en önemli özelliği bir sürü tadın bir arada daha güzel bir tat olmasıdır” ifadelerini kullandı.
Ankara’da yaşanan terör saldırısına da değinen Altınok Öz, Muharrem ayının birleştirici yönüne vurgu yaparak, “Bu ülke bir sürü kültürün bir arada yaşadığı bir ülke. Maalesef bundan dört gün önce bu varlığımıza çok kötü bir tat düştü. Bizim bundan kurtulmamız lazım. Dolayısıyla Muharrem’in verdiği mesajı çok iyi algılayıp toplumsal barışı eskiden olduğu gibi etnik ve inanç kimliğine bakmadan birlik beraberlik içinde yaşanacak bir Türkiye istediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.
14 Ekim-25 Ekim tarihleri arasında Muharrem orucu tutacak vatandaşlar için bu tarihler arasında her gün Kartal Cemevi ve Uğur Mumcu Cemevi’nde iftar yemeği verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!