Kalp cerrahı profesöre "Suç üstü rüşvet" davası

Güncelleme Tarihi:

Kalp cerrahı profesöre Suç üstü rüşvet davası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 19:11

Kalp cerrahı profesöre "Suç üstü rüşvet" davası

Haberin Devamı

Arzu KAYA/İstanbul,(DHA)- AMELİYAT ettiği bir hastasının yakından 'bıçak parası' aldığı iddia edilen kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. H.M.A hakkında "rüşvet almak" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

BYPASS AMELİYATI YAPTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheliyle ilgili bilgilere yer verildi. Prof. Dr. A'nın, kalp krizi geçirmesi nedeniyle hastaneye yatırılan bir hastasını 18 Nisan'da bypass ameliyatı yaptığı ifade edilen iddianamede, cerrahın ameliyattan sonra hastasının eşini arayarak ameliyatın iyi geçtiğini söyleyip yanına çağırdığı anlatıldı.

3 BİN LİRA BAĞIŞ İSTEDİ

Doktorun, hastanın eşine ameliyatla ilgili bilgi verdikten sonra 3 bin lira parayı bağış olarak vermesi gerektiğini söylediği belirtilen iddianamede, bunun üzerine hastanın sağlık güvencesinin bulunduğu ve bu paranın temin edemeyeceği cevabını aldığı anlatıldı. Profesörün talebinden haberdar olan hastanın oğlunun da hastaneye gidip doktorla konuştuğu kaydedildi.

"PARAYI BUL BULUŞTUR, ZARFLA GETİR"

İddianameye göre bu görüşmede kalp cerrahı hastanın oğluna ".. senin babanla anlaşamıyoruz. Biz doktorlar geçinemiyoruz. Zarfın içerisine 3 bin lira parayı koy. zarfın üzerine hastanın adını yaz ve yarın odama getir bırak" dedi. Hastanın oğlu da bu talebi "Bizim paramız yok. Biz hatır gönül işi makas parası olarak gönlümüzden ne koparsa küçük bir hediye vermeyi düşünmüştük" dediği belirilen iddianamede, doktorun "O zaman bunları baştan konuşacaktınız. Yarın parayı bul buluştur zarfla getir" şeklinde karşılık verdiği ve bu durum üzerine hastanın yakınının suç duyurusu neticesinde soruşturmanın başlatıldığı anlatıldı.

POLİSLERLE BERABER HASTANEDE SUÇ ÜSTÜ

Soruşturma kapsamında Profesöre suçustü yapılması için 2 polis memurunun görevlendirildiği ifade edilen iddianamade, hastanın oğlunun yanında bulunan bir polis memuru ile doktorun hastanede bulunan odasına gittiği ve seri numarası alınmış 10 adet 100'lük amerikan dolarının bulunduğu zarfı doktora verdiği belirtildi. Şüpheli Profesörün zarfı kontrol etmeden çekmecesine koyduğu belirtilen iddianamede, polis memurunun kimliğini göstererek doktorun koyduğu zarfı çekmeceden alıp içini kontrol etmesiyle beraber suçüstü yapıldığı kaydedildi.

6 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcılık iddianamesinde şüpheli Profesörün eyleminin "rüşvet almak" suçunu oluşturduğu belirtti. Cerrah hakkında "rüşvet almak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kalp Damar Cerrahı Profesörün yargılanmasına ilerleyen günlerde Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

TUTUKLANIP SERBEST BIRAKILDI

Şüpheli Profesör suçüstü işleminin yapılmasının ardından 22 Nisan tarihinde "rüşvet almak" suçundan tutuklanmış, ardından avukatının itirazı üzerine sağlık sorunlarının bulunması nedeniyle adli kontol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!