Kağıthane Belediyesi’nden "Amatör Sporlar Başarı Ve Ödül Yönetmeliği" İle Sporculara Destek

Güncelleme Tarihi:

Kağıthane Belediyesi’nden Amatör Sporlar Başarı Ve Ödül Yönetmeliği İle Sporculara Destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 10:16

Kağıthane Belediyesi, amatör ferdi ve takım sporlarına destek vererek başarıyı elde etmeleri için Amatör Sporlar Başarı ve Ödül Yönetmeliği hazırladı. Hazırlanan yönetmelikle, Kağıthane’de amatör spor kulüplerinin başarısı hedefleniyor.
Kağıthane Belediyesi, Kağıthane’de faaliyet gösteren ve Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı, amatör ferdi ve takım sporlarına destek vererek başarı elde edilmesi amacı ile Amatör Sporlar Başarı ve Ödül Yönetmeliği hazırladı. Kağıthane Nikah Sarayı’nda düzenlenen programla, kulüplere desteği amaçlayan, Amatör Sporlar Başarı ve Ödül Yönetmeliği’nin tanıtım programı yapıldı.
Tanıtım programına, AK Parti İstanbul 2’nci bölge milletvekili adayı Oktay Saral, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Amatör Sporlar Birliği Başkanı Ömer Tüfekçi, Kağıthane Amatör Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Cevahiroğlu, çok sayıda amatör kulüp başkanı ve sporcu katıldı. Tanıtım programı sonrasında amatör kulüp yöneticileri tarafından, spora ve sporcuya her zaman destek veren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a çiçek ve boks eldiveni takdim edildi. Başkan Kılıç ise, Amatör Spor Kulübü yöneticilerine 600 bin liralık temsili çek takdim ederek, Kağıthane’de spora ve sporcuya her zaman destek vereceğinin mesajını verdi.
"TEŞVİKİN SPOR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ"
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane’de amatör spor kulüplerine her anlamda yardımcı olduklarını belirterek, "Bugün çok özel bir gün. Amatör sporcularımıza maddi yardım için oluşturduğumuz, ödül yönetmeliğinin tanıtımını yaptık. 3 yıldan beri bu yönetmelik gereği sporcularımıza destek veriyoruz. Bugünde 600 bin liralık bir destek sağladık sporcularımıza. Ödül yönetmeliği ile birlikte hem ferdi amatör sporlarda, hem de amatör futbol takımlarında çok büyük başarılar elde etmeye başladık. Teşvikin spor için çok önemli olduğunu bir kere daha gördük. Tüm spor camiasına, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Sporcularımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.
"KAĞITHANE BELEDİYEMİZİN DESTEĞİ İLE 3 YILDA SPORCU SAYIMIZ İKİ KATINA YÜKSELDİ"
Kağıthane Amatör Sporlar Birliği Başkanı Ömer Tüfekçi ise, "Yapılan son çalışmalarda şunu gördük ki, gerek futbol, gerekse futbol dışı branşlarda son 3 yıldaki Kağıthane’deki kulüplerde büyük bir artış var. Hem ulusal bazda hem de uluslararası düzeyde sporcularımızın elde ettiği Avrupa dereceleri ve dünyada elde ettiği dereceler var. Futbolda da, 29 tane futbol kulübümüzün yaklaşık bine yakın sporcusu varken, şimdi 2 bin civarında lisanslı sporcusu var. Zaten sporumuzda amaç, sonuç endeksli, başarı endeksli değil, Kağıthane Belediyemizin düşüncesi, çocuklarımız katılımcı olsunlar, gençlerimizi ve çocuklarımızı sokaktan kurtaralım diye çocuklarımızı ve gençlerimizi spora teşvik ediyoruz. Bu nedenle, bu doğrultuda yapılmış olan çalışmalarda özellikle Kağıthane Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç’a ve ekip arkadaşlarına ve bu ödül yönetmeliğinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!