Kadın Elinden Nakışlar Küçükçekmece’de

Güncelleme Tarihi:

Kadın Elinden Nakışlar Küçükçekmece’de
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2015 11:04

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ, DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA, ‘KADINLARIN ELLERİNDEN NAKIŞLAR’ İSİMLİ SERGİYİ SANATSEVERLERLE BULUŞTURDU.

Küçükçekmece Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, ‘Kadınların Ellerinden Nakışlar’ isimli sergiyi sanatseverlerle buluşturdu.
‘Kadınların Ellerinden Nakışlar’ isimli sergi Küçükçekmece Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sanatseverlerle buluştu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışına Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ile Başkan Yardımcısı Sibel Güllüçayır ve çok sayıda Küçükçekmeceli sanatsever vatandaş katıldı.
“KADINLAR KADAR ERKEKLER İÇİN DE ÖNEMLİ BİR GÜN”
Sergininin açılışını gerçekleştiren Başkan Karadeniz açılışta yaptığı konuşmada,”Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde kadın sanatçılarımızın hazırladığı bir serginin açılışında beraberiz. Bu sergi ile geleneksel sanatlarımızın yeniden gün yüzüne çıkmasını arzu ediyorum. Dünya Kadınlar Günü’nün kadınlar kadar erkekler için de önemli bir gün olduğunu düşünüyorum. Böyle bir günde erkekler de kadınların hayatlarındaki önemini tekrar düşünmeli” dedi.
Karadeniz, açılış sonrasında herkesin Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, vatandaşlara karanfil dağıttı.
Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi eğitmenleri ve öğrencilerinin elinden çıkan eserlerin yer aldığı sergide, Tezhip, Minyatür, Ebru, Bilimsel Bitki Resmi, Kat’ı, Çini, Kaligrafi alanındaki çalışmalar bulunuyor. Sergi 20 Mart tarihine kadar SKSM’de ziyaret edilebilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!