İstanbul'da ilk iftar...

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda ilk iftar...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 21:57

İstanbul'da ilk iftar...

Haberin Devamı

Süleyman KAYA-Sinan BİLGİLİ-Uğur AYAZSIN/İSTANBUL, (DHA)- FATİH'te bulunan Oruç Baba Türbesi, ilk orucu açmak ve dua etmek isteyenlerin akınına uğradı. Üsküdar'da 3 bin kişi sahile kurulan çadırda birlikte iftar yaptı.

Bu yılki Ramazan ayının ilk orucunu Oruç Baba Türbesi'nde açmak isteyen vatandaşlar adeta türbeye akın etti. İftar vakti yaklaştıkça türbeye çıkan yollarda uzun kuyruklar oluştu. Birbirlerine sirke ve çay şekeri dağıtan vatandaşlar, türbede dua ederek dileklerde bulundu. Demir parmaklıklarla çevrili türbenin olduğu yerde bekleyen görevliler aldıkları cüzdan, anahtar gibi eşyaları türbeye sürdü. Türbe bahçesini doldurup sokağa taşan vatandaşlar, buldukları yere bezler sererek yer sofraları oluşturdu. Ezanın okunmasıyla birlikte de vatandaşlar yanlarında getirdikleri yiyeceklerle oruçlarını açtı.

"ÇOK GÜZEL BİR ORTAM"

Ev ve çocuk istediklerini söyleyen vatandaşlar, "Çok güzel bir ortam. Allah dualarımızı kabul etsin" diye konuştu.

ÜSKÜDAR'DA 3 BİN KİŞİ BİRLİKTE ORUÇ AÇTI

Üsküdar Belediyesi tarafından sahile iftar çadırı kuruldu. Çadırın giriş ve çıkışları zabıtalar tarafından kontrol edildi. Belediye çalışanları tarafından oruç açmak için gelen vatandaşlara yemek dağıtıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'de iftar öncesi çadıra gelerek konuşma yaptı.

Ezanın okunmasıyla birlikte de 3 bin kişi birlikte orucunu açtı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!