İlginç Tasarımlar Bilim Şenliği’nde Sergilendi

Güncelleme Tarihi:

İlginç Tasarımlar Bilim Şenliği’nde Sergilendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 11:55

Gaziosmanpaşa’da düzenlenen TÜBİTAK Bilim Şenliği’ne katılan çocuklar, birbirinden ilginç tasarım ve icatlarını sergileyerek büyüklerinin beğenisini topladı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından da desteklenen TÜBİTAK Bilim Şenliği’ne katılan çocuklar öğretmenlerinin de yardımıyla yaptıkları ilginç tasarımlarını büyüklerin beğenisine sundu. Karlıtepe Ortaokulu öğrencileri, okul bahçesinde kurulan alanda ilginç tasarımlarını sergiledi. Şenlikte, süpürge makinesinden, güneş enerjisini evde kullanılan ısınma enerjisine çeviren icada kadar birçok tasarım dikkat çekti. Renkli görüntülerin oluştuğu şenlikte öğrenciler, yaptığı icatlar ile büyüklerinin de takdirini topladı.
Projeye katılan öğrencilerden Tuğba Ünal, yağan yağmur sularını evlerde ısınma olarak kullanılmak üzere dönüştürmeyi amaçladıklarını dile getirerek, “Yağan yağmur suları ilk önce bu boşluklara gelir. Boşluklardan sonra borular yardımıyla kazanlarda toplanan sular, kazanda arıtılarak evlere dağıtılır” dedi.
Enerji tasarrufu amacıyla ‘Enerji Evi’ tasarımını gerçekleştiren öğrencilerden Ayşe Melisa Günka ise arkadaşları ile birlikte gerçekleştirdikleri tasarımı anlatarak, “Güneşten ve rüzgardan enerji üretiyoruz, güneş paneline güneş çarpınca yanımızdaki ışık paneline yansıyor. Buradaki rüzgardan dönünce yine buraya yansıyor. Bu sayede şişemiz siyah olduğu için güneşi daha rahat çekiyor. Şişemizdeki içindeki su ısınıyor ve seramızdaki sulara aktarıyoruz bu suları. Daha sonra suyumuzun sıcaklığını ölçüyoruz. Suyumuz güneşte ısınıyor. Evimizde strafor köpükten olduğu için daha rahat ısınıyor ve yalıtımı gerçekleştiriyoruz. Günümüzde evlerimize yalıtım yapmıyor, köpük takmıyoruz. Evimiz bu nedenle soğuk oluyor ve çok fazla kalorifer yakıyoruz. Devletimize de fazla yüklenmiş oluyoruz. Bu sebeple evlerimize artık köpük yapmak zorundayız. Bizde evimizi anlatarak bu duruma dikkat çekiyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!