İBB Kaleci Akademi Kampı'nın lansmanı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

İBB Kaleci Akademi Kampının lansmanı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 15:44

İBB Kaleci Akademi Kampı'nın lansmanı yapıldı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - "Futbol oynamayan çocuk kalmayacak" sloganı ile yola çıkılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Başakşehir Futbol Kulübü iş birliğinde gerçekleştirilen Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi'nin devamı olan İBB Kaleci Akademi Kampı'nın lansman programı dün yapılan seminerle devam etti.

PÜR DİKKAT DİNLEDİLER

Türkiye'nin kaleci fabrikası olacak kampın lansman programına A Milli Takım'ın ve Başakşehir Futbol Kulübü'nün kalecisi Volkan Babacan, Ufuk Ceylan, Faruk Çakır'ın yanı sıra Milli Takımlar Bölgeler Sorumlusu Rasim Kara da katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Başakşehir Futbol Kulübü ve Spor A.Ş. ile birlikte yürütülen projede 7- 15 yaş arası yetenekli kaleci adaylarına refleks geliştirme, esneklik, motivasyon, başlama duruşu, top takibi; yerden, orta yükseklikten ve baş üstünden gelen topların tutulması, golcünün açısını daraltma gibi teknik ve taktik konularda antrenörlerden eğitim aldılar. Bayrampaşa Stadı'nda yapılan Kaleci Akademi Kampı Lansman Programı 9 Eylül'de sona erecek. İBB Kaleci Akademi Kampı'nda başarılı olan file bekçileri, başta Başakşehir Futbol Kulübü olmak üzere diğer İstanbul kulüplerinin altyapılarına kazandırılması öngörülüyor.

10 BİN GENÇ FUTBOL EĞİTİMİ ALIYOR

İBB Futbol Akademi Kampı'nda 10 bin 7-15 yaş arası İstanbullu genç futbol eğitimi alırken 50 yetenekli krampon Başakşehir Futbol kulübü altyapısına kazandırıldı. 300 futbolcu adayı ise diğer İstanbul kulüplerinin altyapılarında forma giyiyor. İBB Futbol Akademi Kampı'nda yer alan 2 oyuncu da Türkiye Genç Milli Takımı'nda forma giyiyor.

BABACAN GENÇ FİLE BEKÇİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Medipol Başakşehir Futbol Kulübü ve A Milli Futbol Takımı kalecisi Volkan Babacan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Spor A.Ş. ve Medipol Başakşehir Futbol Kulübü işbirliğinde hayata geçirilen Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi kapsamında geleceğin file bekçileri ile bir araya geldi. Proje kapsamında uygulanan Kaleci Yetiştirme ve Eğitim Programları'na dahil olan 10 yaş altı ve 11 yaş üstü geleceğin file bekçileri ile buluşan Babacan gençlere iyi kaleci olmak için çok çalışmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Kaleci adaylarının antrenörlerin eğitim ve programlarına dikkatle uymalarının kariyerleri için önem taşıdığına değinen tecrübeli kaleci, "Beni de sizin gibi bir antrenör yetiştirdi. Bugünlere gelmemde kendisinin çok büyük emeği var. Sizler de hocalarınızın söylediklerini dikkatle dinler ve uygularsanız çok iyi yerlere gelirsiniz" dedi.

VOLKAN BABACAN'IN DOĞUM GÜNÜ DE KUTLANDI

Diğer taraftan lansman sırasında bir sürpriz de Volkan Babacan'a yapıldı. Milli Takım ve Başakşehir'in başarılı file bekçisinin doğum günü kutlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!