Hz. Fatıma’ya Büyük Anma

Güncelleme Tarihi:

Hz. Fatıma’ya Büyük Anma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2015 12:43

"Hz. Fatıma’nın Doğum Yıl Dönümü ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü’’ dolayısıyla Zehra Ana Derneği tarafından Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde program düzenlendi.
Programda konuşmasına salat-u selam ile başlayan Selahattin Özgündüz, Hz. Fatıma’nın önemini hadislerle açıklayarak, “ İyi ki Fatıma var. İyi ki Fatıma’yı sevdik. Onun yamalı çarşafının tozuna kurban olayım. Zehra’ya canlar feda. O, hep Allah’ı tesbihle meşguldü. Peygamberimiz, Fatıma’ya buyurdu ki sen bütün cennetlik kadınların şahısın. O, yaradılış aleminin şahıdır. Allah (C.C) bütün alemleri, Fatıma, onun babası, kocası ve oğulları hatırına yarattım buyurur. Fatıma’yı merkeze almıştır. Onu tanıyınca insanlığı anlıyoruz” diye konuştu.
“ANNEM ’HZ.FATIMA’YA KOMŞU OL’ DERDİ”
TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener ise, Peygamber Efendimizi, onun ehlibeytini, Fatıma Anamızı rahmetle ve minnetle andığını ifade ederek, “Ben anama baktım. Benim yanımda vefat etti. Bana duasında Fatma anamıza komşu olasın kızım derdi. 34 yıldır kayınvalidemle aynı evdeyim. O da aynı duayı eder. Bu coğrafyada yaşayan kadınlar Hz. Fatıma’ya anamız demişler. Analarımız, bize en büyük hayır duayı onun komşusu ol diyerek ettiler ve belki hiç farkında olmadan, Fatıma’nın ilmini, ferasetini, öğrettiler. Ben, programda emeği geçenlere teşekkür ederken, buradan kalbim yıkanmış olarak, gönlüm genişlemiş, imanım tazelenmiş olarak ayrılıyorum” dedi.
“DİNİMİZİ YORUMLAYAN İLK KADINDIR”
“Bölüşürsek tok oluruz, bölüşmezsek yok oluruz” cümlesiyle konuşmasına başlayan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır ise, programa ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu katılımcılarla paylaşarak, “Hz. Fatıma, dinimizi yorumlayan ilk hanımdır. Bu hiçbir dinde olmayan bir şeydir. Genelde erkekler yorumlar. Bizler ve tüm kadınlar da onun yolundan ayrılmamalıyız” diyerek, katılımcıların Dünya Müslüman Kadınlar Günü’nü kutladı.
İran Başkonsolusu Muhsin Murtazaifer ise konuşmasında kurtuluşun ehlibeytin düşüncesinde olduğuna dikkat çekti. Konuşmaların ardından Zakir Gürkan İlgen, zikir ve nefes icralarıyla izleyenlerden büyük beğeni topladı. Program sonunda katılımcılara çekilişle çeyrek altın hediye edildi. Programa CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de iştirak etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!