'Güneş kremlerini muhakkak doktor tavsiyesiyle alın'

Güncelleme Tarihi:

Güneş kremlerini muhakkak doktor tavsiyesiyle alın
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 12:26

'Güneş kremlerini muhakkak doktor tavsiyesiyle alın'

Haberin Devamı

İSTANBUL(DHA) YAZ mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte güneş ışılarının zararlarına ve yararlarına dikkat çeken Uzman Estetisyen Filiz Çekin, "Her cilt tipinin toleransı ve yapısı farklıdır. Faktör sayısına göre güneş kremi almak tamamen yanlıştır. Bu kremleri muhakkak doktor tavsiyesiyle ve cilt analizi sonucunda almanız gerekir." dedi.

Güneş ışınlarının yararından çok zararının da olduğunu belirten Çekin, "Güneşten dünyaya ulaşan 3 çeşit ultraviyole (UV) ışını vardır. Bunlar UVA-UVB-UVC'dir. UVC ışınları, ozon tabakası tarafından durdurulduğu için atmosfere sızmalar fakat UVA-UVB ışınları sızar. UVA ışınları cildin alt tabakasını etkiler. UVB ışınları ise cildin alt tabakasını etkiler. Bu durumda yapmanız gereken yaz ve kış aylarında cildimize uygun koruma faktörlerini kullanarak problemleri daha aza indirmek olacaktır." dedi.

"GÜNEŞ KREMLERİNİ RASTGELE ALMAYIN"

Güneş kremlerinin her cilt tipine uyum sağlamadığını ve her cilt tipinin yapısının farklı olduğunu dile getiren Çekin,"Her cilt tipinin toleransı ve yapısı farklıdır. Faktör sayısına göre güneş kremi almak tamamen yanlıştır. Bu kremleri muhakkak doktor tavsiyesiyle ve cilt analizi sonucunda almanız gerekir. Aksi takdirde fayda yerine kalıcı cilt zararlarıyla karşılaşırsınız. Kozmetik mağazalarından bilinçsiz bir şekilde güneş kremi alınmaz. Bu tür koruma içerikli kremler kesinlikle eczanelerden tercih edilmelidir. Avrupa ülkelerinde güneş kreminin doktorlar reçete ile hastalarına mecburi kullanmaları için yazarken ne yazık ki bizim ülkemizde metazori verilen bir ürün olmuştur. Hasarlı ciltlerde ve cilt kanserlerinde artış olmuştur. Yapmamız gereken sabah saat 11.00 ile 16.00 arası güneşten korunmak güneş kremi kullanmak güneşin yararları kadar zararlarını da unutmamak gerekir" dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!