“Fotoğraflarla 15 Temmuz Darbe Girişimi” sergisi ilk kez Dünya Enerji Kongresi’nde açıldı

Güncelleme Tarihi:

“Fotoğraflarla 15 Temmuz Darbe Girişimi” sergisi ilk kez Dünya Enerji Kongresi’nde açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 17:39

“Fotoğraflarla 15 Temmuz Darbe Girişimi” sergisi ilk kez Dünya Enerji Kongresi’nde açıldı

Haberin Devamı


 
İSTANBUL,(DHA) Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından hazırlanan 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların anlatıldığı fotoğraf sergisi İstanbul’da 23. Dünya Enerji Kongresi’nde açıldı. Sergide fotoğrafların yanı sıra gecenin yakın tanığı foto muhabirlerinin yaşadıkları da ingilizce olarak sunuluyor. Dünyanın dört bir yanından gelen yabancı konuklar, 15 Temmuz gecesini Türkiye’de görev yapan uluslararası ajansların foto muhabirleri, ulusal ajansların, gazete ve dergilerin foto muhabirlerinin gözü ile görme şansı bulacak. 15 Temmuz gecesi şehit olan Yenişafak Gazetesi foto muhabiri Mustafa Canbaz’ın anısına açılan sergide 47 foto muhabirinden 95 kare bulunuyor.
Çektiğimiz fotoğraflar tarihi vesikalar
Foto muhabirlerinin tarihe tanıklığını olayların en yakınında yer alarak yaptığına dikkat çeken Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, “Çektiğimiz fotoğraflar, tarihi birer belge olarak geleceğe aktarılırken bu belgelerin toplayıcıları meslektaşlarımız, en sıcak noktalarda canlarını hiçe sayarak basar deklanşörüne. 15 Temmuz gecesi de öyle oldu” diye konuştu.
Tarihe kanıt bırakıyoruz
Özel, sözlerini şöyle sürdürdü;  “15 Temmuz gecesi, Fettullah Gülen Terör Örgütü mensupları vatanımızı kana buladı. Ülkemizin en karanlık gecesinde onlarca foto muhabiri korkusuzca deklanşöre bastı. Bir çoğu ölümden döndü. Bir meslektaşımız Yeni Şafak Foto Muhabiri Mustafa Cambaz, adı “Darbeci” özü “Terörist” hainlerin mermileriyle şehit oldu. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olarak, yayınlarımızın yanı sıra sergilerimizle bu karanlık gecenin bir tarihi vesikası fotoğrafları hafızalara taşıyoruz. Foto muhabiri meslektaşlarımızın çektiği kareler, yaşadıkları dehşet anlarını anlatan yazıları ile birlikte bu sergiye konu oldu. O gece deklanşöre basan cesur foto muhabirlerinin gözü ile fotoğraflarımızı tarihe kanıt bırakıyoruz.”
(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!