Eyüp Belediyesi’nden “7 Tepe 7 Saat İstanbul” Gezisi

Güncelleme Tarihi:

Eyüp Belediyesi’nden “7 Tepe 7 Saat İstanbul” Gezisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 10:31

EYÜP BELEDİYESİ VATANDAŞLAR İÇİN FARKLI BİR KÜLTÜR GEZİSİ PLANLADI. İSTANBUL İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN VE 7 TEPE ÜZERİNE KURULU ŞEHİRDEKİ CAMİ VE TÜRBELERİ ZİYARETİ AMAÇLAYAN GEZİ 7 SAAT İÇİNDE TAMAMLANIYOR. "7 TEPE 7 SAAT" ADI VERİLEN GEZİNİN İLK GÜNÜNE VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ.

Eyüp Belediyesi vatandaşlar için farklı bir kültür gezisi planladı. İstanbul içinde gerçekleştirilen ve 7 tepe üzerine kurulu şehirdeki cami ve türbeleri ziyareti amaçlayan gezi 7 saat içinde tamamlanıyor. "7 Tepe 7 Saat" adı verilen gezinin ilk gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Kültür Başkenti Eyüp’ten “7 Tepe7 Saat” isimli proje kapsamında, İstanbul’un 7 tepesine kültür gezileri başladı. Eyüp Belediyesi “İstanbul’un Kalbi” olarak nitelendirilen Eyüp’ten “İstanbul’un Ruhu” olarak nitelendirilen Fatih’in 7 tepesine başlattığı gezilerde tarihi ve turistik doku tanıtılacak. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın talimatıyla, Eyüp’te yeni bir kültür gezisi projesi hayata geçiriliyor. Her gün 2 otobüsle Eyüplüler İstanbul’un 7 tepesi olan Fatih, Edirnekapı, Kocamustafapaşa, Süleymaniye Camii, Nuru Osmaniye Camii ile Yavuz Sultan Selim Camii ve bu camilerinin çevresindeki türbeler ziyaret ediliyor. Toplamda 24 gün sürecek olan etkinlik 5 Haziran tarihinde sona erecek. Eyüp Sultan’dan öğle namazı sonrası başlayan gezi, Eyüp Belediyesi Yağlıdere Sosyal Tesisleri’nde akşam yemeği ile sona eriyor.
Gezinin ilk gününde Eyüplüleri Eyüp Sultan Meydanı’ndan bu anlamlı yolculuğa uğurlayan Başkan Remzi Aydın, tarihi değerlerimizi görerek, yaşayarak tanımanın önemine değinerek, “İlçemizde yaşayan hanım kardeşlerimizi ve ablalarımızı İstanbul’un değişik bölgelerini gezdirelim, gösterelim istedik. Bu da bir kültür gezisi aslında. İstanbul’un içerisinde bu projenin ismi de 7 Tepe oldu. İstanbul’un çok gezilecek görülecek yerleri var. Ama bu günlük koşturma içerisinde fırsat bulamıyor vatandaşlarımız maalesef. Biz de bu imkanı onlara oluşturmak istedik. Boş vakitlerinde bu eksikliklerini gidermek istedik. Projemizi bugün başlatıyoruz. Gördüğünüz gibi çok memnunlar. İnşallah bu süreç devam edecek. İstiyoruz ki insanlarımız kültürle, sanatla buluşsun. Bu anlamda kültür sanat faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!