Engelli Annesi Huriye İmece: "Benim Çocuğumu Engelli Görenler Engelli"

Güncelleme Tarihi:

Engelli Annesi Huriye İmece: Benim Çocuğumu Engelli Görenler Engelli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 17:34

Büyükçekmece Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilere yönelik program düzenledi. Engellilerin çeşitli sahne gösterileri yaptığı etkinlikte konuşan engelli annesi Huriye İmece, “Benim çocuğum engelli değil. Benim çocuğumu engelli görenler engellidir” dedi.
Büyükçekmece Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilere yönelik program düzenledi. Program Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Grubu’nun el sanatları sergisi ve Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece Fotoğraf Topluluğu’nun, engellilerin günlük yaşamda yaşadıkları sorunları konu alan fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı. Büyükçekmece Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde çeşitli gösterilerle devam eden programa Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin, Büyükçekmece Belediyesi Engelli Meclisi Başkanı Doç. Dr. Önder Yiğit Eryüksel, çok sayıda engelli vatandaş ve ailesi katıldı. Programda engelli çocuklar, günlük hayatta yaşadıkları sorunları konu alan tiyatro oyunu sergiledi. Bunun yanı sıra şarkı ve şiir de söyleyen engelliler gönüllerince eğlendi.
"ONLARIN İÇLERİNDE VAR OLAN POTANSİYELİN AÇIĞA ÇIKMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZİN PEŞİNDEYİZ"
Büyükçekmece Belediyesi olarak engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Büyükçekmece Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Şahin, "Bugün engellileri sadece topluma kazandırmak için spor, sanat ve diğer alanlarda onları entegre etmenin yanında, bunlara ilave olarak engelli çocuklarımızı bilim dünyasına nasıl katarız, içlerinde var olan potansiyelin açığa çıkmasına nasıl yardımcı olabilirizin peşindeyiz. Bu yıl öne çıkardığımız konu budur. Çünkü insanlara doğru bilgi verirseniz onlarında gelecekleri ile doğru fikirleri olur. Ailelerinin de doğru fikirleri olur. Bu kapsamda onlara bilim dünyasında iz bırakmış, insan hayatının akışını değiştirmiş olan, buluşlara, bilimsel gelişmelere ve dünyaya yön veren etkinliklere hangi engelli vatandaşımız veya hayatlarının ileri ki süreçlerinde engelli olmuş vatandaşların bilime hangi katkılar sapladığını hatırlatıyor ve o bilgileri onlara aktarıyoruz” diye konuştu.
"ONLARDAKİ CEVHERİ VE ONLARI TOPLUMA KAZANDIRMANIN YOLLARINI ARIYORUZ"
Şahin, engelli vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Mesela Yağmur adam filmine konu olan Ken Park’ın 9 bin ciltlik kitapları ezbere bilmesi, bir engelli vatandaşın evde tutularak toplumdan uzaklaştırılması belki de o insanın dünyada yeni bilim buluşları yapacaktır fakat ailesi bunun farkında değildir. Ondaki o cevheri de topluma kazandırmanın yollarını arıyoruz. Çünkü diğer eylemleri faaliyetller ve aktiviteler bizim belediyemiz ve diğer belediyeler tarafından zaten yapılıyor. Biz artık bunun farkında olan yeniliklerle yol almak istiyoruz. Mesela Uzay Bilimci Stephen Hawking’in uzay bilimine katmış olduğu olağanüstü buluşlar aslında tüm engelli vatandaşlarımız için de son derece önemli bir örnektir” ifadelerini kullandı.
“BİZİM ÇOCUKLARIMIZI ENGELLİ GÖRENLER ENGELLİDİR”
Programda konuşma yapan ve engelli çocuk annesi Huriye İmece, “Biz engelli anneleri olduğumuz için gururluyuz. Biz kimseden yüksünmüyoruz. Biz engelli çocuklarımız için her zaman her yerde varız. Bizler çocuklarımızı omzumuzda taşıyoruz ama çocuklarımızla bir yerlere gittiğimiz zaman her zaman eğleniyoruz. Bizim engellerimizi kaldırın, biz engel istemiyoruz. Bizim çocuklarımızda engel yoktur. Bizim çocuklarımız engelli değil. Bizim çocuklarımızı engelli görenler engellidir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!