Emniyet önünde şükür lokması dağıttılar

Güncelleme Tarihi:

Emniyet önünde şükür lokması dağıttılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 15:52

Emniyet önünde şükür lokması dağıttılar

Haberin Devamı

Mustafa ÖZDABAK-Özgür EREN/İSTANBUL,(DHA) POLİS teşkilatındaki Fetullahçı Terör Örgütü’nün mağduru olduklarını söyleyen bir grup polis, "Artık emniyet teşkilatı fabrika ayarlarına döndü" diyerek, şükür lokması dağıttı. Emekli edilmiş veya açığa alınarak, davası süren polislerin çoğunlukta olduğu grup, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Gayrettepe Yerleşkesi önünde saat 13.30’ da toplandı. Polisler, çevredekilere lokma dağıttı, görevdeki meslektaşlarına da lokma götürdüler. 

Polis memuru iken emekli Birol Mıdık, “Emniyet teşkilatı içerisinde Fetullah Terör Örgütü mensuplarının bir çoğu temizlenip, tutuklanıp, cezaevlerine konuldu. Emniyet teşkilatının fabrika ayarlarına dönmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Birçok arkadaşımıza zulüm, mobing, baskı uygulandı. Birçok insan, mesleklerinden koparıldı, ihraç edildi veya zorla emekli edildi. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz’dan sonra birçok Fetullah mağduru zikredilmektedir. Fetullah mağduru diye birşey yoktur. Fetullah Terör Örgütü üyelerinin ve elebaşısının mağdur ettiği insanlar vardır. Zulüm eden alçaklar şimdi cezaevinde” dedi.

ŞİMDİ CEZAVİNDE OLAN EMNİYET MÜDÜRÜ BAKLAVA GÖNDERMİŞTİ

  “Arkadaşlarımızın bir çoğu meslekten ihraç edildikleri zaman, şimdi cezaevinde olan bir emniyet müdürü vardı. Cezaevinde kulakları çınlasın. Arkadaşlarımız meslekten ihraç edildiği zaman, ağızınız tatlansın diye, şubeye baklava gönderdi. Şimdi o cezaevinde. Biz de burada lokma dağıtıyoruz" diyen Birol Mıdık, " Bu lokmayı 'Fetullah Terör Örgütü mensupları cezaevinde çürüsün' diye dağıtıyoruz. Huzur, güven, mutluluk içerisindeyiz” dedi.
Türkiye genelinde 12 bin 803 kişinin açığa alındığını söyleyen Birol Mıdık, şöyle devam etti:

“Şimdiye kadar başbakanlık genelgesi ile açığa alınan en büyük memur grubudur. Bunların içerisinde de ters fişleme ile zor durumda bırakılan, devletine, vatanına bağlı insanlar olduğu kanaatindeyiz. Bu memurların mesleklerine dönmesi, terör örgütü ile ilişiği olanların derhal meslekten atılmaları, haklarında yasal işlemlerin yapılmasını, gerek Cumhurbaşkanımızdan, gerek İçişleri bakanımızdan arz ve talep ediyoruz. Uzun süre mağduriyet yaşayabilecek arkadaşlarımız mevcuttur. Bu mağduriyetin biran evvel giderilmesini, talep ediyoruz. Temiz insanlar mesleğe dönsün. Bazı meslektaşlarımız davayı kazandığı halde, FETÖ'cü emniyet müdürlerinin itirazı nedeniyle, mesleğe dönemedi.”

POLİSİN MESLEK AŞKI KÖRELTİLDİ

Bir gazetecinin 2010 yılından sonra emniyet teşkilatında intihar sayısının arttığını söylemesi üzerine Birol Mıdık,  “Emniyette senelik intihar oranı 56 ile 60 kişidir. İntihar eden polis arkadaşlar hakkında, aile, ekonomik, kredi kartı gibi açıklamalar yapılır. Bir polis, akıl ve ruh sağlığı sağlam olarak bu mesleğe girer. Bütün bedeni ve uzuvları, ruh sağlığı sağlam bir şekilde göreve başlar. Bir insanı intihar noktasına getiren emniyet içerisindeki FETÖ’nün mobing, baskı, yıldırma, caydırma hareketleriydi. Ücra köşelerde, son noktalarda çalıştırıldılar. Karakollardan, korumalardan başka hiçbir yerde görev verilmedi. Bu adamların içindeki meslek aşkı köreltildi. Bu insanlar Fetullahçı törör örgütü mensuplarınca intihara sürüklendi” dedi.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!