Emirates Atina’dan New York’a uçacak

Güncelleme Tarihi:

Emirates Atina’dan New York’a uçacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 14:09

Emirates Atina’dan New York’a uçacak

Haberin Devamı

Tolga Özbek / İstanbul, 7 Mart (DHA) - DUBAİ merkezli Emirates Havayolları, 12 Mart’tan itibaren Atina aktarmalı New York seferlerine başlıyor. Yunan Aegean Havayolları ile ortaklık yapan havayolunun Dubai’den kalkacak Boeing 777 uçağı, Atina’dan yolcu alıp New York JFK Havalimanı’na uçacak.

Emirates’in Türkiye ve Romanya Genel Müdürü Bahar Birinci özel bir kampanya ile bu uçuşları başlatacaklarını ve Türkiye’den de ilgi olduğunu belirterek “Fiyatlarımız gidiş-dönüş, tüm vergiler dahil ekonomi sınıfında 660 dolardan başlıyor. Hem İstanbul hem de İzmir’den Aegean Havayolları Türk yolcuları Atina’ya götürüp oradan bizim seferlerimize bağlantı verecek. Talebin artmasıyla bu seferleri iki katlı Airbus A380 uçaklarımızla yapmak da planlarımız arasında” dedi.

Bu uçuşa Amerikan havayolu şirketleri itiraz etmiş, beşinci trafik hakkının ihlal edildiğini belirtmişti. Ancak bu başvuru, Emirates’in Aegean Havayolları ile ortak uçuş anlaşması yapması nedeniyle kabul görmemişti.

“Doluluğumuz yüzde 78”

Son dönemin turizm açısından zorlu geçtiğini belirten Birinci “Türkiye’nin turizm geliri 2016’da geçen yıla göre yüzde 29,7 düştü. Ama sadece Türkiye değil, dünyanın her yerinde kriz var. Bir yerde meydana gelen düşüş tüm sektörü etkiliyor. Bu zorlu ortamda açtığımız İstanbul Sabiha Gökçen-Dubai uçuşlarını geçen yıl durdurmak zorunda kaldık. Ama İstanbul Atatürk seferlerimizle haftada 11 sefer yapıyoruz. Beş bin koltukluk kapasite sunuyoruz. Bir zamanlar yüzde 90’ların üzerindeki doluluğumuz yüzde 78’e düştü. Tüm bu olumsuz gelişmeler rağmen yine de Türkiye pazarından memnunuz” diye konuştu.

“Yeni havalimanına iki katlı A380 alacağız"

Atatürk Havalimanı’ndan slot alamadıklarını belirten Birinci, “Kısa vadede ek uçuş izni alacağımızı zannetmiyorum; ancak, 3. Havalimanı başladığında buraya iki katlı yolcu uçağımız Airbus A380 ile uçmayı planlıyoruz. 3. Havalimanı pistleri A380 operasyonu için uygun” dedi.

Türkiye’de son dönemde Air Canada, Alitalia, Swiss, Avusturya, Eva Air gibi şirketlerin çıktığını belirten Birinci, “Yabancı havayolları para kaybettiği an hemen o pazardan çıkıyorlar. Yeni noktalar arıyorlar. Emirates olarak daha uzun vadeli bakıyoruz. Bunun da etkilerini uzun vadede görüyoruz” diye ekledi.

Yeni uçak alacak

Halen Emirates’in filosunda hepsi geniş gövdeli 256 uçak bulunuyor. Siparişi kesinleşmiş uçak sayısı ise 226. Ancak Dubai merkezli havayolu, önümüzdeki 18 ayda yeni sipariş için görüşmeler yapılıyor. Tüm filosu geniş gövdeli A380 ve 777’lerden oluşan Emirates, tek koridorlu uçak konusunda sipariş için imalatçılarla görüşmeler yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!