Darbe girişimi gecesi Vodafone Arena'ya inen helikopterle ilgili yeni görüntüler

Güncelleme Tarihi:

Darbe girişimi gecesi Vodafone Arenaya inen helikopterle ilgili yeni görüntüler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 13:41

Darbe girişimi gecesi Vodafone Arena'ya inen helikopterle ilgili yeni görüntüler

Haberin Devamı

Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL polisi, Türkiye'nin ilk kadın savaş pilotlarından olan üsteğmen Kerime Kumaş'ın kullandığı helikopterle ilgili soruşturmada yeni bilgilere ulaştı. Helikopterde askerlerin yanı sıra 5 bilişim uzmanının daha bulunduğunu tespit eden polis, helikopterin radar izi ile güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ümraniye'de bir plazanın çatısından helikopterle alınan 5 bilişim uzmanının TRT ve Digitürk yayınlarını kesmek için görevlendirildiğini tespit eden polis, bu kişileri gözaltına aldı. 5 bilişim uzmanı tutuklandı

ASKERLERLE BULUŞTULAR
15 Temmuz darbe girişimi sırasında hedef olan yerlerden biri olan TRT ve Digitürk'ün yayınlarını kesmek için görevlendirilen 5 bilişim uzmanıyla ilgili yeni bilgi ve görüntülere ulaşıldı. Darbe girişimi günü Ümraniye'de bir evde toplanan N.A., S.G., H.Ş., ile Ö.Ş., ve S.Ç., isimli şüphelilerin, askerler tarafından evden alındığı belirlendi.

HELİKOPTERLE VODAFONE ARENA'YA İNDİRİLDİLER
Ümraniye'deki bir plazaya getirilen 5 şüpheli plazanın kapısı kırılarak içeri alınıyor. Katlara çıkan 5 şüpheli, çatıya inen helikopterde bulunan askerlerle buluşuyor. Çatıya çıkarılan şüphelilerin burada ilk savaş pilotlarından üsteğmen Kerime Kumaş'ın kullandığı helikoptere bindirildiği belirlendi. 43 asker ile birlikte 5 bilişim uzmanı Vodafone Arena'ya indirildi. Askerlerin bir kısmı gasp ettiği İETT otobüsüyle birlikte TRT'ye giderken bir kısmı da Digitürk'e gitti.

TEL ÖRGÜLERDEN BÖYLE ATLADILAR
N.A., S.G ve H.Ş., TRT'ye giderken Samanyolu TV ile Kaynak Holding çalışanı olduğu belirtilen Ö.Ş. ile S.Ç de Digitürk'e gitti. Başarısız olan darbe girişimi sonrası TRT'ye giden 3 şüpheli tel örgülerden atlayarak kaçıyor. Polis tarafından yakalanan 5 kişi tutuklandı.

GÜVENLİK KAMERALARI GÖRÜNTÜLEDİ
İstanbul'daki TRT ve Digitürk binalarını basarak yayınlarını kesmekle görevlendirilen 5 bilişim uzmanının görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde 5 bilişim uzmanının bir plazaya girişi, askerler tarafından alınarak helikopterle Vodafone arenaya getirilişi, TRT'ye girişleri ve başarısız olan darbe girişimi sonrası tel örgülerden atlayarak TRT'den kaçışları yer alıyor.
(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!