"Çocuğa yönelik şiddet" sempozyumda tartışılacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuğa yönelik şiddet sempozyumda tartışılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 17:11

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu'nda "çocuğa yönelik şiddet" yarın başlayacak uluslararası sempozyumda ele alınacak.

Beyoğlu Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, sempozyum, Bernard Van Leer Vakfı desteğiyle Kültür Kenti Vakfı, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla 2012'den beri Beyoğlu'nda yürütülen "Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller Projesi" kapsamında düzenlenecek.

Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde yapılacak sempozyumda, sivil toplum kuruluşları, yerel ve merkezi hükümet temsilcileri, akademisyenler ve uzmanlar bir araya gelerek, çocuğa karşı şiddeti önlemede sorumlu ebeveynlik yöntemlerine dikkati çekecek.

"Çocuğa karşı şiddetin yıkıcı etkilerinin önüne geçmek, karar alıcı mekanizmalarla iş birliği yapmak ve çocuk hakları için disiplinler arası bir arayışa imkan sağlamak" amacını taşıyan sempozyum, Uluslararası Ebeveynlik Politikaları ile desteklenecek. Gerek kamusal alanda çalışan profesyoneller gerekse sivil toplum kuruluşlarının ve akademi dünyasının temsilcileri interaktif tartışma ortamında ilgili konuları ele alacak.

Haberin Devamı

Sempozyumda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bernard Van Leer Vakfı Program Yöneticisi MarcMataheru ile yerli ve yabancı akademisyen ve uzmanlar da konuşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!