BM Gençliği Farazi Dava Yarışması’nda “en iyi hakim” ödülü Türk öğrencinin oldu

Güncelleme Tarihi:

BM Gençliği Farazi Dava Yarışması’nda “en iyi hakim” ödülü Türk öğrencinin oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 12:20

BM Gençliği Farazi Dava Yarışması’nda “en iyi hakim” ödülü Türk öğrencinin oldu

Haberin Devamı

 İSTANBUL, (DHA)- BU yıl altıncısı düzenlenen BM Gençliği Farazi Dava Yarışması’nda Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Sena Karaduman en iyi hâkim ödülünü kazandı.



Bükreş Üniversitesi Hukuk Fakültesinde düzenlenen yarışma 10-12 Mart tarihlerinde gerçekleşti. En iyi hakim ödülünü kazanan ve yarışmaya Türkiye’den seçilen tek öğrenci olan Sena Karaduman’ı, öğrencisi olduğu Maltepe Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar da kutladı.



REKTÖRDEN ÖĞRENCİSİNE TEBRİK

Prof. Dr. Karasar, yaptığı açıklamada, Karaduman’ın başarısından dolayı gurur duyduklarını belirterek, “Öğrencimiz Sena Karaduman’ın Altıncı BM Gençliği Farazi Dava Yarışması’nda ülkemizi ve üniversitemizi başarıyla temsil etmesi ve en iyi hâkim ödülünü kazanması bizleri gururlandırmıştır. Hem üniversitemiz hem de ülkemiz eğitime ve bilime gerekli desteği vererek emeklerinin karşılığını uluslararası arenada almaktadır. Ben öğrencimi bu başarısından dolayı tebrik ediyorum ve ülkemize daha nice başarılar getireceğinden hiç kuşku duymayarak eğitim ve mezuniyeti sonrasındaki kariyer hayatında sağlıklı, başarılı yıllar diliyorum” dedi.



BM Gençliği Farazi Dava Yarışması, İngilizce olarak gerçekleşen uluslararası mahkemelerin önündeki hukuki prosedürlerin akademik bir simülasyonu. Katılımcılara Uluslararası Hukuk, Avrupa Birliği Hukuku ve İnsan Hakları konularındaki bilgilerini uygulama fırsatı vermeyi amaçlayan yarışma, öğrencilerin yasal argümanların nasıl hazırlanacağı, sunulacağı ile ilgili güncel tecrübeler kazanması, mevcut hukuki ve sosyal meseleleri tartışmaya açması için de bir forum oluşturuyor.



(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!