Başkan Aydın’dan Soma’ya Anlamlı Destek

Güncelleme Tarihi:

Başkan Aydın’dan Soma’ya Anlamlı Destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 10:25

Eyüp’te gençlere ve spora olan yatırımlarını aralıksız sürdüren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Soma’daki gençlere anlamlı bir destek sağladı. Başkan Aydın, çoğunluğunu Soma’da şehit düşen madenci çocuklarının oluşturduğu Soma Zaferspor’a spor malzemesi yardımında bulundu.
Eyüp Belediyesi’nin ilçe dışında Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlere ve çocuklara yönelik destekleri sürüyor. Balkanlardan Suriye’ye kadar ihtiyacı olan herkese, her kesime pek çok konuda destek vermeye çalışan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bu kez de Soma için harekete geçti. Başkan Aydın, Mayıs ayında şehit madencilerin çocuklarını Eyüp’te misafir ederek onlar için Vialand gezisi düzenlemişti. Soma Zaferspor’da forma giyen çocuklar ayrıca Eyüp Spor ile bir dostluk maçı gerçekleştirmişti.
SPOR MALZEMESİ DESTEĞİ
43 şehit ile en çok şehit veren 2 mahalle olan Zafer ve İstasyon Mahalleleri sakinleri tarafından kurulan Soma Zaferspor’da top koşturan gençlerin çoğunluğunu da, şehit madencilerin çocukları oluşturuyor. Kulüp Başkanı Hakan Arslancan, kulüp müdürü İbrahim Çalışkan ve antrenör Oktay Çabuk Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ı makamında ziyaret ederek verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’nin selamlarını ve hediyesini Başkan Remzi Aydın’a takdim eden Kulüp Başkanı Hakan Arslancan, ayrıca Başkan Aydın’ı da Soma’ya davet etti.
Kulüp Başkanı Hakan Arslancan, yardımların motivasyonlarını arttırdığını belirterek, “Biz Soma’da bir projeyi yönetmeye çalışıyoruz. Projemizin adı “İstasyon ve Zafer Mahalleleri Sosyal Gelişim Projesi”. 3 bin öğrencimiz var bu proje kapsamında. 43 şehit ile en çok şehit veren mahalleyiz. Çocuklarımızın tamamı maden çalışanlarının ve emeklilerinin çocukları. Buradan aldığımız küçük ama gönlümüz için çok büyük olan bu yardımları çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Çok da mutlu oluyoruz. Bizleri fark etmeniz çok hoşumuza gidiyor. Kazanın sene-i devriyesinde madenci çocuklarımızı Eyüp’e getirdik. Başkanımız bizi misafir etti. Şimdi böyle güzel köprüler oluşturuyoruz. Çünkü acılar paylaştıkça azalıyor” diye konuştu.
“ACILAR VE MUTLULUKLARIN PAYLAŞILMASI ÖNEMLİ”
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da, Soma’nın ayrı bir özelliği olması gerektiğini vurgulayarak, “Soma memleketimizin güzel bir köşesi. Aramızda olan köprüyü geliştiriyoruz. Takımımız için bugün spor malzemelerini takdim ettik. Kendilerine küçük bir katkı sağladık. Burada yapılan desteğin miktarı değil, belki sembolik anlamı, motivasyonu, morali ve acıların, mutlulukların paylaşılması önemli. Bu anlamda karınca kararınca katkı sağlamaya çalışıyoruz. Belki bu çabalarımızla bu süreçler bereketlenir, başka başka açılımlar olur. Ben olacağını ve bu sürecin devam edeceğini düşünüyorum” dedi.
18’er adetten oluşan idman eşofman takımı, yağmurluk, çorap, forma ile 7 top, maç ve idman kaleci eldiveninden oluşan spor malzemeleri Eyüp Belediye Başkanlık makamında Başkan Aydın tarafından, Soma Zaferspor heyetine teslim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!