Balıkçılar sezonu kötü geçirmekten şikayetçi

Güncelleme Tarihi:

Balıkçılar sezonu kötü geçirmekten şikayetçi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 12:19

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - Marmara Denizi'nde avlanan balıkçılar bu sezon umduklarını bulamadı.

Silivrili balıkçı Yaşar Yar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıldır balık avcılığı yaptığını belirterek, "Bu sezon çok bereketsiz geçti. Bunu yunus balıklarının artışına yorumluyoruz. Yunuslar, hem denizdeki balıkları tüketiyor hem de ağlarımıza zarar veriyor. Günde kaç ton balık yedikleri de belli değil. Zaten çeşitli nedenlerle bu sezon bizim açımızdan çok kötü geçti" dedi.

Yaklaşık 30 yıldır balıkçılık yapan Ersin Dede de, bu sezonun kendilerinde hayal kırıklığı yaşattığını dile getirdi.

Dede, bu sene balıktan yana şansları olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hava hiç uygun olmadı. Havalar soğuduğu zaman balıklar derine gidiyor. Böyle olunca da alamıyorsun. Kıyıları yasakladılar ama balık da zaten kıyıdan gidiyor. Yasak olduğu için biz de kıyaya inemiyoruz. Zaten zor şartlar altında geçimimizi sağlıyoruz. Çoğumuzun sigortası yok. 30 yıldır çalışıyorum ancak bir gün bile yatmış sigortam yok. Karnımızı doyurmak zorundayız. Bunlara rağmen bu işi yapıyoruz. Yapacak başka hiçbir şeyimiz yok."

Haberin Devamı

İstanbul Balık Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yaşar Gün ise balıkçıların sorunlarıyla ilgili taleplerini yetkililere ilettiklerini anlatarak, "Bu sezon zaten kötü geçti. Bir de bu ciddi sorunlarımızla uğraşıyoruz. Özellikle motorlu gırgır balıkçıları bize ciddi zarar veriyor. Bu sorunların çözülmesi en büyük talebimiz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!