Bağcılar’da Çanakkale’yi görmeyen kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Bağcılar’da Çanakkale’yi görmeyen kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 10:48

Bağcılar’da Çanakkale’yi görmeyen kalmayacak

Haberin Devamı

İSTANBUL(DHA) BAĞCILAR Belediyesi’nin 2005 yılından bu yana “Bağcılar’dan Mehmedime Selam” sloganıyla düzenlediği gezi programı kapsamında 10 yıl içerisinde 100 bini aşkın Bağcılarlı Çanakkale’yi ziyaret etti. Bağcılarlılar her yıl olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı toprakları ziyaret etme imkânı bulacaklar. Bu yılki gezi programı16 Nisan 2016 tarihinde başlayacak ve 25 Mayıs tarihinde sona erecek.
Hafta içi öğrencilerin ve hafta sonu da vatandaşların katıldığı gezilerde, her gün 225 kişi 5 otobüsle Çanakkale’ye götürülecek.
Program kapsamında ziyaretçiler saat 06.30’da otobüslerle Çanakkale’ye doğru yola çıkıyor. Eceabat İlçe merkezinde karşılanan ziyaretçiler, uzman rehberler eşliğinde ziyaretlerine başlıyor. Osmanlı döneminden bu yana önemli bir bölge olan Eceabat Kilitbahir arasındaki alan ile ilgili bilgi verilen ziyaretçilere, Ağderesi Şehitliği, Dur Yolcu, Kilitbahir Kaleleri, Namazgâh tabyalarında yaşanan çatışmalar anlatılıyor.
“ÇANAKKALE’Yİ GÖRMEYEN KALMAYACAK”
Çanakkale Zaferi’nin 101'ıncı yılını kutladıklarını hatırlatan Çağırıcı,“Bağcılar Meydanı’nda gösterime sunduğumuz Çanakkale Platosu ve ilçemize kazandırdığımız Çanakkale Zafer Müzemiz ileziyaretçilere Çanakkale ruhunu yaşatıyoruz. İstanbul’un ve ülkemizin her tarafından ziyaretçi ağırlıyoruz. Çanakkale Kültür Gezisi Programımız da yoğun ilgi görüyor. 11 yıldır sürdürdüğümüz program kapsamında 100 bini aşkın hemşehrim büyük zaferin yaşandığı Çanakkale’yi görüyorlar, o anları adeta gözlerinde yeniden canlandırıyorlar. İnşallah, Bağcılar’da Çanakkale’yi görmeyen kalmayacak” dedi.
(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!