Atık Piller Masa Tenisi Kazandırdı

Güncelleme Tarihi:

Atık Piller Masa Tenisi Kazandırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2015 16:52

Çekmeköy Belediyesi’nin ilçedeki okullar arasında düzenlediği atık pil toplama yarışmasında kazanan okula ödülü teslim edildi.
Çekmeköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından her yıl düzenlenen atık pil toplama yarışmasında 2014-2015 eğitim-öğretim yılının kazananı Nükte Sözen İlk- Orta Okulu oldu. Okul, topladığı 465 kilogram atık pil ile yarışmanın birincisi olurken, birincilik ödülü olan masa tenisi setini almaya hak kazandı. Ödül, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin tarafından okul yönetimine teslim edildi.
Başkan Yardımcısı Çetin, “Atık pil toprağı ve suyu ciddi şekilde kirletme potansiyeline sahip olan bir malzemedir. Biz de topraktan yaratılmış varlıklarız, toprak bizler için çok değerli. Ona sahip çıkarak bu yarışmaya katkıda bulunduğunuz ve üstün bir başarı gösterdiğiniz için hepinizi tebrik ederim. Bu konudaki duyarlılığınızın devam etmesini dilerim” dedi.
Çekmeköy genelindeki, anaokullarından liselere kadar, tüm okulları kapsayan ve gençlerde geri dönüşüm ve çevre bilinci oluşturulması hedeflenen atık pil toplama yarışmasında, 1 ton 750 kilogram atık pil toplandı. İlçedeki okulların yüzde 95’inin katıldığı projede; ikinciliği 238 kilogram atık pil ile İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Özel 125’inci Yıl İlkokulu, üçüncülüğüyse 125 kilogram atık pil ile Nesrin Uçmaklıoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi kazandı.
PİLLERDE GERİ DÖNÜŞÜM NEDEN ÖNEMLİ?
Öğrencilerin gayretleri ile toplanan pillerin geri dönüşme uygun olanları geri dönüştürülecek, geri dönüşüme uygun olmayanlarıysa özel işlemler sonucu bertaraf edilecek. Bilinçsizce doğaya bırakılan, kullanım ömrünü tamamlamış pillerden sızan metallerin toprağa ve suya verdiği zararların da öğrencilere anlatıldığı proje ile genç nesillere çevre bilinci aşılanması hedeflendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!