Arçelik LG 200 milyon TL yatırımla ticari klima pazarına giriyor

Güncelleme Tarihi:

Arçelik LG 200 milyon TL yatırımla ticari klima pazarına giriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 13:03

Arçelik LG 200 milyon TL yatırımla ticari klima pazarına giriyor

Haberin Devamı

İstanbul, 3 Mayıs (DHA) – Arçelik ve LG. Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Arçelik-LG) çatısı altında yapılacak 200 milyon liralık yatırımla ticari klima üreteceğini açıkladı.

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer ve LG Electronics İklimlendirme Çözümleri Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı James Lee düzenledikleri basın toplantısında, iki firmanın 1999 yılında iklimlendirme ile başlayan işbirliğinin 2023 yılı sonuna kadar uzatıldığı hatırlatıldı.

Bu sürede ticari klima alanında yatırım yapılacağını açıklayan Can Dinçer, bir dış üniteye bağlanan birden fazla iç ünite anlamına gelen VRF klima sisteminin Türkiye’deki pazarının 250 milyon lira olduğunu söyledi. Yatırımın 5 yılda 200 milyon lira olacağını ve hedeflerinin yerli ticari klimayı yaygınlaştırmak olduğunu dile getiren Dinçer, iç talebin karşılanmasıyla birlikte dış ülkelerdeki inşaatlara da klima vermeyi düşündüklerini vurguladı.

LG ile üretim tarafında ticari klimalarla güçlenecek işbirliğinin, iki şirketin ticari klima pazarlama, satış ve dağıtım faaliyetlerini de birleştirmesiyle yeni bir yapıya bürüneceğini belirten Can Dinçer şöyle konuştu:

“LG markalı ürünler bundan böyle Arçelik mühendislik yetenekleri, kurumsal çözüm altyapısı ve güçlü satış sonrası hizmetleri ile tüketicilere ulaşacak. Sadece ev tipi split klima üretimi ile sınırlı kalmayıp, ticari klima üretimini artırarak çeşitlendirmeyi ve ülkemize yeni teknolojiler kazandırmayı amaçlıyoruz. Türkiye’de üretim üssü olarak, ev tipi klima pazarında lideriz. Aynı başarıyı en kısa zamanda ticari klimada da göstereceğiz. Uluslararası alanda hedefimiz ise; girdiğimiz her pazarda ticari klima ürünlerimizle ilk 3 arasında yer almak.”

Can Dinçer: “Yılda 1 milyar dolar tasarruf”

Tanıtımı yapılan Multi V5’in bugüne kadar geliştirilmiş en ileri VRF ticari klima ürünü olduğunu belirten Can Dinçer, VRF ticari klima sistemlerinin enerji verimli özelliğiyle ön plana çıktığına dikkat çekti. Can Dinçer, Türkiye’nin enerji ithalat faturasının yıllık 27 milyar dolar olduğunu, bunun yüzde 25’ine denk gelen 6.5 – 7 milyar dolarının binaları ısıtmak ve soğutmak için kullanıldığını anlatarak “Yatırımını yapacağımız yeni nesil sistemler ile konvansiyonel sistemlere kıyasla binalarda yüzde 30 seviyesinde enerji tasarrufu sağlamak mümkün. Türkiye'de bu dönüşümün yarısını dahi gerçekleştirebilirsek yılda 1 milyar dolar tasarruf sağlayabiliriz. Bu da, Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücünün 6 katı kadar güneş enerjisi santralinin üreteceği elektriğe eşdeğer tasarruf anlamına gelmektedir” dedi.

James Lee: “Türkiye’nin dinamik yapısı ve potansiyeline güveniyoruz”

Toplantıda konuşan LG Electronics Inc. İklimlendirme Çözümleri Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı James Lee de Arçelik’le 17 yıldır sürdürdükleri işbirliğini, üstün teknolojiye sahip inovatif iklimlendirme ürünü LG Multi V 5’in üretim ortaklığıyla sürdüreceklerini dile getirdi. Lee, “Bu yatırım, Türkiye’nin kaliteli üretim gücüne büyük bir katkı sağlayarak önemli bir ekonomik değer yaratacak. LG Electronics olarak iklimlendirme çözümleri alanında yerel ve küresel ortaklıklarla rekabet gücümüzü artırarak tüm kullanıcıların en inovatif çözümlerinden faydalanması için durmaksızın çalışıyoruz” dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!