Anadolu Adalet Sarayı'nda tutuklanan hakim ve savcı sayısı 19 oldu

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Adalet Sarayında tutuklanan hakim ve savcı sayısı 19 oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 17:34

Anadolu Adalet Sarayı'nda tutuklanan hakim ve savcı sayısı 19 oldu

Haberin Devamı

 

 

 Arzu KAYA/İSTANBUL, (DHA) ANADOLU Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin haklarında soruşturma başlatılan ve bu kapsamda tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 48 hakim ve savcıdan 19'u tutuklandı. 10 savcı ve hakim serbest kalırken diğerlerinin sorgusu sürüyor

19 HAKİM SAVCI TUTUKLANDI
Anadolu Adalet Sarayı'nda görev yapan 48 hakim ve savcı tutuklanması istemiyle dün gece saatlerinde nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Mahkemede ifade işlemi sonlanan aralarında eski HSYK 1. Daire Başkanı ve Anadolu İş Mahkemesi Hakimi olan İbrahim Okur, eski Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Asayiş ve Güvenlik Hizmetlerinden Sorumlu Daire Başkanı ve Anadolu Asliye Ceza Hakimi Remzi Gemici'nin de bulunduğu 19 hakim-savcı Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TUTUKLANAN 19 HAKİM VE SAVCI
İbrahim Okur, Servet Sağlam, Lokman Doğan, İsa Çelik, Ahmet Erdik, Yalçın Karataş, Osman Kandemir, Muhsin Durmaz, Muhammed Öz, Metin Kukul, Birol Çengil, Adnan Akın, Zafer Yenitepe, Tevfik Gül, Remzi Gemici, Nazir Kuş, Mustafa Keçeli, Faruk Geyik ve Burhan Alıcı.

10 HAKİM SAVCI SERBEST BIRAKILDI
10 şüpheli hakim ve savcı ise mevcut delil durumu, tutuklamanın tedbir niteliğinde oluşu, savunmaları dikkate alınarak adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakıldı. Geri kalan 19 hakim ve savcının ise Sulh Ceza Hakimliğindeki sorguları devam ediyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!