Alman uçağı Bursa’da üretilecek

Güncelleme Tarihi:

Alman uçağı Bursa’da üretilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 12:14

Alman uçağı Bursa’da üretilecek

Haberin Devamı

Murat ÇAKIR-İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,(DHA)  Almanya Merkezli Aquila şirketinin satın alan Bursalı İş Adamı Celal Gökçen, Bursa’da kuracağı üretim merkezinde "211 GX" model iki kişilik gösteri ve eğitim uçağı üretimine başlayacak.

Aquila şirketini 1,5 milyon euroya satın alarak Türk Kartalı olarak adlandırılan iki kişilik uçağı Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde düzenlenen Airshow 2016 Havacılık Fuarı’nda görücüye çıktı. Uçağın satış fiyatının 170 bin Euro olarak belirlendiği ve yılda 30 uçak üretimi planlandığı öğrenildi.

FABRİKA BURSA’DA KURULACAK

Türk Kartalı olarak adlandırılan 211 GX model iki kişilik gösteri ve eğitim uçağı hakkında bilgi veren kaptan pilot Sait Büyükbayram, “Bu uçak halihazırda fabrikası Almanya’da olan Bursalı iş adamı Celal Gökçen Bey tarafından yüzde yüz Türk sermayesi olarak satın alındı. Bu uçağın fabrika va bakım merkezi Bursa’da zaman içerisinde açılacak. Bu konuda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Ulaştırma Bakanlığımızın, müsteşarlarımızın bilgisi oldu ve Airshow fuarında bilgilerini tazelediler. Kısmetse kısa süre içerisinde şuan 3 sipariş Almanya’da üretiliyor. Bütün sertifikaları onaylı çok güzel genel havacılık ve uçuş okulu başlangıç eğitimi için ideal bir uçak. Bu uçağın fabrikası ve bakım merkezi Bursa’da kurulduktan sonra hemen bu uçağı işleten firmaların bakım masrafları düşecek hem de kesinlikle daha iyi şartlar sunacağız” dedi.

MEMLEKET İÇİN HAYIRLI OLACAK

Uçağın Türkiye’de üretilme safhasında biraz zamana ihtiyaç olduğunu ifade eden Büyükbayram konuşmasına şöyle devam etti: “Bursa’daki fabrika için yer planlandıktan sonra ilk önce bakım merkezi daha sonra üretim merkezi oraya taşınacak. Şu anda Türk malı olacak şekilde motoru ve pervanesi Avusturya yapımı ama gövde Alman teknolojisi yapımı olacak. Memleket için çok hayırlı bir iş olduğuna inanıyorum.”

(FOTOĞRAF) 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!