"ABD’li yatırımcılar pek çok sektörde Türkiye pazarıyla ilgili"

Güncelleme Tarihi:

ABD’li yatırımcılar pek çok sektörde Türkiye pazarıyla ilgili
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 15:44

"ABD’li yatırımcılar pek çok sektörde Türkiye pazarıyla ilgili"

Haberin Devamı

İstanbul, 5 Haziran (DHA) - Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi Başkanı Uğur Terzioğlu, Amerikalı şirketlerin enerjiden tarıma, sağlıktan turizme hemen her sektörde Türkiye’de ortak yatırımlar yapmak istediklerini söyleyerek, “Amerikalıların Türkiye’ye bakış açıları son derece olumlu. Amerikan ekonomisi büyüme trendinde; bu fırsatı değerlendirelim” çağrısı yaptı.
Amerikan Türk Konseyi’nin (ATC) Washington’da düzenlediği 36. Yıllık Konferansta konuşan Terzioğlu, hem dış ticareti artırmak, hem de Türkiye’ye yeni yatırımcı çekmek amacıyla çeşitli temaslarda bulunduklarını söyleyerek, ihracatçılara ABD'de depo kurmaları çağrısında bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile Washington’da yaptığı görüşmenin iş dünyası açısından olumlu işaretlerinin gelmeye başladığını ifade eden Terzioğlu, Erdoğan’ın başkanlık ettiği iş forumuna katılan ABD’nin önde gelen 35 şirketinden bazılarının Türkiye pazarıyla yakından ilgilendiklerini vurguladı.
ATC Konferanslarının Türkiye’nin tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Terzioğlu, bu yıl 36’ıncısı düzenlenen bu konferansların ilk kez bu kadar sönük geçtiğini de dile getirdi. Amerikalıların bu tür bir etkinliği sadece Türkiye ile gerçekleştirdiklerinin altını çizen Terzioğlu, bu konferansın en önemli özelliğinin her iki ülkenin de gerek hükümet, gerek askeri, gerekse iş dünyası kanadında aynı seviyede temsil edilmesi olduğunu belirtti.
Daha önce birçok başbakan ve bakanın katıldığı konferansta Türkiye’nin bu yıl Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı düzeyinde temsil edildiğini hatırlatan Terzioğlu, bu yüzden Amerika’dan da hiçbir bakanın katılmadığını söyledi.
Türkiye’ye daha fazla Amerikalı yatırımcı çekmek için yıllardır çaba içinde olduklarını ifade eden Terzioğlu, önümüzdeki yıl düzenlenecek 37’inci Yıllık Konferansa hükümet bazından mutlaka daha yüksek düzeyde katılım sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!