24 ülkenin Başkonsolusu Beşiktaş’ta buluştu

Güncelleme Tarihi:

24 ülkenin Başkonsolusu Beşiktaş’ta buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 17:37

24 ülkenin Başkonsolusu Beşiktaş’ta buluştu

Haberin Devamı

İSTANBUL,(DHA)Beşiktaş Belediyesi İstanbul’daki başkonsolosları bir araya getirdi. Hep birlikte barış mesajlarının verildiği toplantıda Belediye Başkanı Murat Hazinedar terörün neden olabileceği olayların engellenmesi gerektiğini söyledi.
Beşiktaş Koru İstanbul’da Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın öncülüğündeki toplantıya Hollanda, Kanada, Danimarka, Panama, İtalya, ABD, Almanya, İsviçre, Japonya, Belçika, Moldova, İsrail, Venezuela, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Romanya, İspanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Ermenistan, Finlandiya, Bahamalar, Yunanistan ve Birleşik Krallık Başkonsolosları ve temsilcileri katıldı.
Toplantıda Başkonsolos ve Büyükelçilere hitap eden Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Türkiye ve dünyada yaşanan terör olaylarına değindi. Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan sorunun tüm dünyayı etkilediğini ifade etti.
“KOMŞULARLA SIFIR SORUN TİCARETİ VE ZENGİNLİĞİ ARTIRACAK”
Tüm sorunlara rağmen ticaret hacminin 500 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Hazinedar, “Türkiye 400 milyar dolar ticaret hacmi olan, yüz bin dolar da gayri resmi ticari hacmi olan bir ülke. Suriye’de sorunlar var, Irak’la sorunlar var, İran’la hala sorunlar var. İnşallah her şey düzelecek. Ermenistan’la kapılarımız kapalı. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Karabağ sorununun da muhataplarından biri oluyoruz. İkisi de komşumuz, ikisi de yakınımız, ikisi de bizim için çok değerli. Diğer tarafta Yunanistan ile hala çözemediğimiz sorunlar var. Çevresinde bütün komşuları ile sorunlu bir ülkenin ticaret hacmi 500 milyar dolar. Bir de düşünün ki sayın Başbakanının ifade ettiği gibi, sıfır sorunlu hale gelebilsek bu ülkenin ticaret hacmi bu bölgenin zenginliği çok hızlı artacak” dedi.
“TERÖRÜ HERKES GÖRECEK”
Paris ve Brüksel’de yaşanan terör olaylarını hatırlatan Murat Hazinedar, dünyada yaşanan terör olaylarının büyük bir tehdit oluşturduğunun söyleyerek, “Bu ülkenin değerini herkesin bilmesi lazım.Biz burada, Atatürk’ün Türkiyesi’nde başarısız olursak, bahsettiğim terör dünyası büyür. Çünkü Müslüman ülkelerdeki kolay yaşanan terörün ne kadar büyük zarar verebildiğini, dünya için ne kadar büyük bir tehdit olduğunu ve olabileceğini artık herkes görüyor. Sadece Brüksel görmeyecek, sadece Paris görmeyecek, herkes görecek” dedi.
(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!