23. İstanbul Caz Festivali modern ve klasik cazın en iyilerini ağırlıyor

Güncelleme Tarihi:

23. İstanbul Caz Festivali modern ve klasik cazın en iyilerini ağırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2016 11:59

23. İstanbul Caz Festivali modern ve klasik cazın en iyilerini ağırlıyor

Haberin Devamı

İSTANBUL,(DHA) İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 19 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 23. İstanbul Caz Festivali, 25 Temmuz’a kadar 20’nin üzerinde mekândaki 50 konserde 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlıyor. Festivalde 11 Temmuz haftasında Özdemir Erdoğan’dan Nicholas Payton ve Jane Monheit’a, Kamasi Washington’dan Ibeyi’ye, Hugh Coltman’dan French Quarter’a folk, blues ve cazın önemli seslerinin konserlerinin yanı sıra, Avrupa ve Türkiye’den caz müzisyenlerini aynı sahnede buluşturan Avrupa Caz Kulubü konser serisinde yer alan Ercüment Orkut “Low profile” Feat. Marius Neset, Big Beats Big Times “Full Moon Theory Live” Feat. Gunnar Halle, Erland Dahlen ve Volkan Topakoğlu konserleri cazseverlerle buluşuyor.

Festivalin Ödül Gecesi 11 Temmuz Pazartesi, 21:00, Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi'nde yapılacak.Özdemir Erdoğan ve Ergüven Başaran’ın Yaşam Boyu Başarı Ödülü alacağı ödül töreninin ardından Ergüven Başaran’ın grubu Swing UNLTD, swing klasiklerini cazla tekrar yorumlayan projesiyle sahnede olacak. Swing UNLTD’in ardından ise, çeşitli ülkelerden müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu Uninvited Jazz Band, New Orleans caz sahnesinin en iyi örneklerini gecede festival katılımcıları ile paylaşacak. Müzik kariyerlerinin başında İstiklal Caddesi’nde çalarak sokaklara seslenen grup, son dönemde şehrin çeşitli mekânlarında konserler veriyor. Renkli repertuvarıyla Uninvited Jazz Band festivalin kaçırılmaması gereken grupları arasında yer alıyor.

Özdemir Erdoğan ve caz klasikleriyle dolu bir akşam

Türk hafif müziği ve cazının en emektar isimlerinden, festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün sahibi Özdemir Erdoğan, “İkinci Bahar”, “Sevdim Seni Bir Kere” gibi klasiklerin yanı sıra geçtiğimiz yıl yayımladığı Türkiye Jazz Tarihinde Işıksız Kalanlar albümünden şarkılar, caz klasikleri ve kendi eserlerinin düzenlemelerinden oluşan bir repertuarla 12 Temmuz Salı akşamı 21.00’de Uniq Açık Hava Sahnesi’nde cazseverlere müzik dolu bir akşam yaşatacak.

Nicholas Payton Trio’nun ritimleri Jane Monheit’ın renkli vokalleriyle 13 Temmuz Çarşamba, 21.00, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde.Trompet virtüözü ve başka birçok enstrüman çalan Nicholas Payton, bu özel gecede üçlüsünün yanı sıra pek çok Grammy adaylığı bulunan Amerikalı vokalist Jane Monheit ile sahne alacak. 

14 temmuz Perşembe günü 20.45, Beykoz Kundura Fabrikası 'nda ise Saksafonun yeni ustası Kamasi Washington, Ibeyi’nin etnik kökenleri ve modern cazın tınılarıyla aynı sahnede olacak. Amerikan cazının yeni ustası, Kamasi Washington müziğe olan yatkınlığını babasının saksafonundan yükselen büyülü seslerden aldı.Kamasi Washington’ın saksafona ve modern caza kazandırdığı parçalarını dinlemeden önce XL Recordings’in müzik dünyasına yeni yıldız transferi, yarı Kübalı yarı Fransız ikiz kardeşlerin soul, downtempo projesi Ibeyi sahneyi ısıtacak.

Hugh Coltman’dan Nat King Cole şarkıları ve French Quarter’dan Fransız caz ritimleri ile  15 Temmuz Cuma, 20.30, Uniq Açık Hava Sahnesi'nda olacak.Fransız caz ritimlerinin havada uçuşacağı bu özel gecede önce trompette Airelle Besson, saksofonda Emile Parisien, akordeonda Vincent Peirani, piyanoda Thomas Encho, basta Thomas Brameris ve davulda Anne Paceo ile French Quarter sahnede olacak. Festivale özel bir projeyle ilk defa bir araya gelen bu yıldız müzisyenlerin ardından Hugh Coltman, Jeff Buckley ile Nick Drake’in kesişim kümesinde yer alan vokali ve Nat King Cole’un iç dünyasına döndüğü projesiyle sahnedeki yerini alacak.

Caz kontrbasçısı, basgitarist ve besteci Volkan Topakoğlu 13 Temmuz Çarşamba, 21:30, Salon İKSV'de.Caz fusion’ın en genç isimleri arasında yer alan Ercüment Orkut “Low profile” Feat. Marius Neset 14 Temmuz Perşembe, 21.30, Salon IKSV'de çalacak.

15 Temmuz Cuma günü  21.30'da  Salon IKSV 'de yine Big Beats Big Times “Full Moon Theory Live” Feat. Gunnar Halle, Erland Dahlen çalıyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!