Yalvaç Belediyesi'nde nisan meclisi

Güncelleme Tarihi:

Yalvaç Belediyesinde nisan meclisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 15:08

Yalvaç Belediyesi'nde nisan meclisi

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - ISPARTA Yalvaç Belediyesi'nin nisan ayı meclis toplantısında encümen ve ihtisas komisyonları seçimi ile bir akaryakıt istasyonunun dış duvarı tartışmalara neden oldu.
Yalvaç Belediyesi'nin nisan ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü'nün yönettiği oturumda meclis başkanvekili, encümen ve ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Meclis başkan vekilliğine MHP'li Fahri Kodal, encümen üyeliğine MHP'li Mehmet Buğdaycı ile Ak Partili Gencer Kondal, İmar Komisyonu'na Fahri Kodal, Gencer Kondal ve Mehmet Buğdaycı seçildi.
SEÇİM TARTIŞMASI
Plan ve Bütçe Komisyonu'na 3 üye seçilmesine ilişkin oylama sonucunda ise MHP'li Fatma Meral Durucan ve Orhan Özen ile Ak Partili Mevlüt Aşık seçildi. Oy tasnifi sırasında farklı isimlere de oy çıkmasına MHP grubu encümen seçiminde de benzer durumun yaşandığını belirterek tepki gösterdi.
DAVETİ TARTIŞMA KONUSU OLDU
Mecliste Yalvaç Belediyesi ile kardeş olan Fransa'nın Cenon kenti belediyesinin Fas'ta yapılacak olan Hayvancılık Fuarı'na Gencer Kondal ile Mehmet Buğdaycı'yı davet etmesi de tartışıldı. Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü kendisine de davetiye gönderildiğini ancak Kondal ve Buğdaycı isminin özellikle bildirilmesini eleştirdi. Tütüncü'ye tepki gösteren Fahri Kodal, "Masrafları kendileri tarafından karşılanacak bir davet konusu neden meclis gündemine getiriliyor. İsteyen gider bize ne bundan da meclis getiriyorsunuz?" dedi. MHP'li İbrahim Şen'in "Bu konunun mecliste görüşülmesine karşıyım" sözü üzerine gündem maddesi geri çekilerek tartışma sonlandı.
DUVAR TARTIŞMA YARATTI
Turgut Özal Bulvarı üzerindeki akaryakıt istasyonunda bir süre önce yapılan tadilat çalışmalarında istasyonun batı kısmına yapılan çevre duvarının Eski Mahalle'den gelen caddedeki araçların görüş alanını kapatmasına yönelik Fahri Kodal'ın önergesi de görüşüldü. Fahri Kodal, duvar nedeniyle kazalar yaşanabileceğini belirterek, duvarın yıkılması gerektiğini vurguladı. Başkan Halil Hilmi Tütüncü ise kendilerinin yapacağı bir şey olmadığını, konunun Trafik Komisyonu'nda görüşülerek çözülmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine yeniden söz alan Kodal, "Mülk belediyenin, proje belediyenin, alalım kararı, yıkalım duvarı gitsin. Yarın birisi ölünce mi aklımız başımıza gelecek? Orada birine bir şey olsun gelir yakana yapışırım, hesabını sorarım. Vallahi de billahi de gelir yakana yapışırım" diye konuştu. Konu meclis üyelerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleriyle söz konusu istasyonda inceleme yaparak Trafik Komisyonu'na konuyu götürmesine karar verilerek kapandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!