Yabancı öğrenciler şehitliği ziyaret edip, dua etti

Güncelleme Tarihi:

Yabancı öğrenciler şehitliği ziyaret edip, dua etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 13:49

Yabancı öğrenciler şehitliği ziyaret edip, dua etti

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında Isparta'ya gelen yabancı öğrenciler, şehitliği ziyaret etti. Şehit mezarlarının başında dua eden üniversite öğrencileri, sulukları doldurup, kuşlar için de buğday bıraktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Damla Projesi' kapsamında Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim gören Çin, Suriye, Cezayir, Tacikistan, Bangladeş, Çad, Doğu Türkistan, Etiyopya, Filistin, Filipinler, Irak, Mısır, Somali ve Yemenli öğrenciler Isparta gezileri kapsamında Isparta Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti. Türk öğrencilerin de bulunduğu 80 kişilik grup, şehitlerin mezar taşlarını yıkayarak, kuşlar için mezar taşları başındaki sulukları doldurdu ve buğday bıraktı. Mezar başında dua eden öğrencilerden biri mezarlardan birine mektup bıraktı.

Öğrencilere eşlik eden Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, "Bu vatan için millet için vefat etmiş şehitlerimizi andık ve dualar ettik. Şehitlik mertebesini anlatmak boynumuz borcudur" dedi.

Şehitliği ziyaret eden Kayseri'de gazetecilik okuyan Bangladeşli İcaz Kadri, 4 yıldır Türkiye'de bulunduğunu belirterek, "Annemler hep merak ediyor. Burada sorunlar var. Korkuyorlar. Bugün o duyguyu yaşadım. Bizi koruyan kimler. Anlatamam, gerçekten çok kötü bir his. Burada Gökhan Üçler ağabey var. 2008'de şehit oldu. Bizim için şehit oldu. Sadece Türkler için değil, Türkiye'de bu toprakta yaşayan herkes için şehit oldular" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!