'Vatandaşla Buluşma' toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşla Buluşma toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 16:00

'Vatandaşla Buluşma' toplantısı

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - YALVAÇ Kaymakamı Süheyl Üçer, vatandaşların sorunlarını tespit etmek ve çözüm üretmek amacıyla 'Vatandaşla Buluşma' adıyla İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında toplantı yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun valilik ve kaymakamlıklara gönderdiği genelge kapsamında Antikkent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen toplantı, Kaymakam Ahmet Süheyl Üçer başkanlığında yapıldı. Toplantıya Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tuğrul Karaatlı, Cumhuriyet Başsavcı Adem Babacan, Emniyet Müdürü Süleyman Canpolat, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Ahmet Süheyl Üçer, 'İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun valilik ve kaymakamlıklara gönderdiği genelge kapsamında 'Vatandaşla Buluşma' adı altında toplantılar düzenleneceğini söyledi. Toplantının genelgeye istinaden yapıldığına işaret eden Kaymakam Üçer, amaçlarının sorunları tespit etmek ve çözüme kavuşturmak olduğunu söyledi.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tuğrul Karaatlı ise çiftçilerin tüm varlığı olarak gördükleri büyükbaş hayvan hırsızlıklarına değindi. Çiftçilerin barınaklarda yeterince güvenlik önlemi almadığını belirten Karaatlı, bunun da hırsızların işini kolaylaştırdığını kaydetti. Alınacak küçük önemlerle hırsızlığın önüne geçilebileceğini belirten Yüzbaşı Karaatlı, "Marketlerde bile 3 TL'ye satılan alarmlar dahi hırsızlara karşı bir tedbirdir. Bu cihazları ahırın kapısına taktığınız zaman biri kapıyı açtığı anda alarm vermeye başlıyor. Ya siz uyanacaksınız ya da hırsız telaşa kapılıp olay yerinden kaçacaktır" dedi.

Jandarma sorumluluk alanında 39 hırsızlık vakasının yaşandığını, bunlardan 3'ünün hayvan hırsızlığı olduğuna işaret eden Yüzbaşı Tuğrul Karaatlı, hırsızların daha çok şehir dışından geldiğini vurguladı.

Toplantıda pat pat ve motosiklet denetimleri, telefon dolandırıcılığı, göçmenlerin bildirilmesi, güvenlik kamerası zorunluluğu, okul servislerinin denetlenmesi, tütün mamullerinin kullanılmasına ilişkin denetimler, kimyevi gübre satışı, kaçak avcılık, kaçak kazı ve akıl hastası vatandaşların durumu da konuşuldu.

Toplantı muhtarların taleplerinin dinlenmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!