Vali Günaydın: Sigaraya sıfır tolerans

Güncelleme Tarihi:

Vali Günaydın: Sigaraya sıfır tolerans
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2018 14:29

Vali Günaydın: Sigaraya sıfır tolerans

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Valisi Şehmus Günaydın, "Sigaraya sıfır tolerans. Hiçbir şekilde okul bahçesinde ve yasak alanlarda sigara içilmesine müsaade edilmeyecek, buna okul çalışanlarımız da özellikle dikkat edecek" dedi.

Vali Şehmus Günaydın, ortaokul ve lise müdürleriyle değerlendirme toplantısı yaptı. Okullarda alınan güvenlik önlemlerinin ve ilave tedbirlerin konuşulduğu Valilikteki toplantıda Vali Şehmus Günaydın, uyuşturucuyla mücadelede okulların büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, okul yöneticilerine büyük görevler düştüğünün altını çizdi. Vali Günaydın, eğitim öğretim yılı başlangıcında yapılan toplantılarda gündeme gelerek alınan asayiş tedbirlerinin uygulanmasında bazı aksaklıklar yaşandığını söyleyerek, kurumların koordineli şekilde, herhangi bir aksaklığa yol açmadan tedbirleri eksiksiz şekilde uygulamalarını istedi.

Vali Günaydın, "Hepimizin ortak amacı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her türlü tehlike ve riskten korunması için tedbirler almaktır. Alınan tedbirlerin uygulanmasını gözlemleyen okul müdürlerimizin düşünceleri ve önerileri bizim için çok önemli. Alınan tedbirlerin uygulanmasında asla taviz vermeyeceğiz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi risklerden korumadığımız takdirde ilerleyen zamanlarda toplum olarak sıkıntılar yaşayabiliriz. Bu sebeple olayı bir bütün olarak ele alıp tüm kurumlar olarak ortak çalışmalıyız" dedi.

Konuşmasında sigara tehlikesine de dikkati çeken Vali Günaydın, sigara içmenin yasak olduğu alanlarda hiç kimsenin sigara içmemesini ve buna bütün görevlilerin de azami dikkat etmesini istedi. Vali Günaydın, "Sigaraya sıfır tolerans. Hiçbir şekilde okul bahçesinde ve yasak alanlarda sigara içilmesine müsaade edilmeyecek, buna okul çalışanlarımız da özellikle dikkat edecek" diye konuştu.

Madde bağımlılığı konusunda 2018 yılında çok önemli çalışmaların yapılacağını kaydeden Vali Günaydın, şöyle devam etti:

"Gençlerimizi bağımlılıktan korumak için güçlü tedbirler almak zorundayız. Bunun yanı sıra daha etkili ve kapsayıcı olan önleyici tedbirler de almak zorundayız. Bu tedbirlerin en etkili merkezlerinden biri de okullarımızdır. Çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte ailelerimizi de bilinçlendirmek zorundayız. Bu toplumsal sorunu bir bütün olarak ele alıp topyekun mücadele etmemiz gerekiyor."

Milli Eğitim Bakanlığı'nın cep telefonuyla ilgili ortaya koyduğu tüm tedbirlerin okul müdürleri tarafından uygulanmasını isteyen Vali Günaydın, "Bakanlığımızın ve Valiliğimizin okullarımızda çocuklarımızın korunmasına yönelik tedbirlerini uygulayacak olan sizlersiziniz. Hiçbir okulda bu tedbirlerin göz ardı edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Müdürlerimiz yanlış olan her olaya okullarımızda müdahale edecek. Bu sizin asli görevinizdir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!