'Türkçem Eyvah' Isparta'da sahnelendi

Güncelleme Tarihi:

Türkçem Eyvah Ispartada sahnelendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 17:39

'Türkçem Eyvah' Isparta'da sahnelendi

Haberin Devamı

 

ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediye Tiyatrosu ilk gösterimini Türkçenin önemi ve kullanımının vurgulandığı 'Türkçem Eyvah' adlı tiyatro oyunuyla yaptı.

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 4 ay önce oluşturulan Belediye Tiyatrosu perde açtı. 'Türkçem Eyvah' adlı oyun tiyatroseverlerin beğenisine sunulurken, ilk gösterim Belediye Kültür Sineması Salonu'nda gerçekleştirildi. Aralarında doktor, öğretmen, öğrenci ve çeşitli meslek gruplarından oyuncuların bulunduğu 14 kişilik ekibin ilk oyunu ilgi çekti.

Tek perdelik 70 dakikalık 'Türkçem Eyvah' oyununda Türkçenin doğru kullanımı, işyerlerine verilen isimlerin Türkçe olması gibi hususlarda mesajlar verildi. Oyun sonrası oyunculara ve seyircilere teşekkür eden Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, belediye bünyesinde oluşturulan tiyatro bölümünün Kasım 2015'te çalışmalarına başladığını ve ilk gösterimini yaptığını belirtirken, ilerleyen tarihlerde oyunların diğer kentlerde de sergilenmesi için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Isparta Belediyesi Tiyatrosu'nda ayrıca yapılan çalışmalar neticesinde iki grup oluşturuldu. Bir grubun yetişkinlere, diğer grubun ise çocuklara yönelik tiyatro oyunları sergileyeceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!