Şehircilik Şurası'na otopark eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Şehircilik Şurasına otopark eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2017 16:41

Şehircilik Şurası'na otopark eleştirisi

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Şehircilik Şurası'nda otopark sorununun gündeme gelmemesinden yakındı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla gerçekleştirilen Şehircilik Şurası'na Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da katıldı. Başkan Günaydın, Şehircilik Şurası'nda önemli olan otopark konusunun gündeme gelmediğini söyledi.

Başkan Günaydın, "Şehircilik Şurası'na katıldım. Orada otopark konusundan hiç bahsedilmedi. Bakanlık nezdinde şehircilik açısından otoparkla ilgili hiçbir çalışma yapılmıyor. Kendi belediye meclisimizde kararlar alarak yeraltı ve yer üstü otoparklar inşa ediyoruz. Ayrıca aldığımız kararla yeni yapılara bire bir otopark yaptırma mecburiyeti koyduk. Projeye bunu koymazsa Isparta Belediyesi'nden onay çıkmıyor. İlk kez Türkiye'de bunu uyguladık. Şu anda şehircilikte bir daireye 23 otopark konulması durumuna geldi. Otopark konusu tüm şehirlerimizde kangren haline geldi. İnsanlarımız bu yüzden mutsuz. İnsanlar aracını koyamıyor. Bu yüzden kavgalar oluyor. Ama bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bir çalışma yapmıyor. Ama biz mecliste aldığımız kararlarla otopark sorununu çözme açısından şahıslara da otopark yaptırarak ruhsat veriyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!